Garmin Camper 890 navigatiesysteem met 8-inch scherm

Garmin Camper 890

Garmin Camper 890 navigatiesysteem met 8-inch scherm

Hoewel er steeds meer auto’s en campers zijn met een ingebouwd navigatie- of infotainmentsysteem, is er ook nog steeds een behoorlijk markt voor losse navigatiesystemen.

Dat betreft dan wel voornamelijk systemen voor specifieke toepassingen, zoals Garmin’s nieuwe navigatiesysteem voor het reizen met de camper of caravan.

Groot en goed scherm

De nieuwe Garmin Camper 890 onderscheidt zich mede door het grote scherm, dat kwalitatief een stuk beter is dan de schermen van de oudere systemen. Die lieten op het gebied van beeldkwaliteit wel eens een steekje vallen. Dat is geenszins het geval bij deze Garmin, waarvan het 8-inch scherm een resolutie van 1200 x 800 pixels heeft en van uitstekende kwaliteit is. Hiermee is het scherm dus een stuk groter dan van een smartphone, dat doorgaans niet groter is dan 6 inch. Je kunt het navigatiesysteem zowel in ‘landscape’ als ‘portrait’ modus gebruiken. De Camper 890 wordt geleverd met verschillende bevestigingsmogelijkheden, zoals een zuignap voor de voorruit en een schroefbevestiging.

Speciaal voor campers en auto/caravancombinaties

Maar het grootste voordeel vergeleken met een normaal navigatiesysteem is dat de software en informatie van de Garmin Camper 890 voor reizen met de camper of auto met caravan is ontwikkeld. Het apparaat kan rekening houden met het gewicht en de grootte van de camper of combinatie bij de routeplanning. Dat betekent niet alleen dat de aankomsttijd een stuk nauwkeuriger berekend kan worden, maar ook dat je niet langs routes met te smalle of te lage bruggen wordt geleid.

Campings en camperplaatsen zoeken

Ook kan de Garmin Camper 890 rekening houden bij het selecteren van de bestemming. Het systeem bevat namelijk ook een handige reisgids en een groot bestand met campings en camperplaatsen. Je kunt deze selecteren en filteren aan de hand van diverse criteria zoals douches ter plaatse, wifi en nog veel meer. Dat maakt systeem het ideaal voor degenen die hun route onderweg pas willen bepalen, maar vooraf toch wel goed willen hoe de overnachtingsplaats eruitziet.

Voice Assistant

Om het rijden makkelijker en veiliger te maken, heeft 890 ook Garmin’s voice-assistent. Hiermee kun je niet alleen handsfree bellen maar ook instructies aan het apparaat geven. Verder kun je het apparaat – inclusief verkeersinformatie- ook synchroniseren met Garmin’s Drive app.

De Garmin Camper 890 is komend najaar verkrijgbaar en heeft een adviesprijs van € 549,99.

Like dit artikel
Tweet dit artikel