Garmin komt met nieuw navigatietoestel voor camper

Garmin BERLIJN – Navigatie producent Garmin komt binnenkort met een navigatietoestel speciaal gemaakt voor campers.

Het zeven inch GPS toestel zit vol campervriendelijke functies en is voorzien van de vertrouwde specificaties van de producent. Camperbestuurders kunnen met dit apparaat zonder zorgen de weg op.

Op de beurs voor consumentenelektronica IFA in de Duitse hoofdstad heeft Garmin het nieuwe gadget voor het eerst aan de internationale media en consumenten getoond. De Garmin Camper760LMT-D is voorzien van vooraf geladen gedetailleerde kaarten. Hij stelt op die manier routes samen die geschikt zijn voor het gewicht en afmeting van de camper (en ook caravan).

Gebruikers voeren voor vertrek de hoogte, breedte, lengte en zwaarte van de camper in en de juiste route wordt berekend. Camper gerelateerde beperkingen zoals brughoogtes en andere informatie voor de meeste grote wegen en snelwegen worden zo snel bepaald.

ACSI

Wat het apparaat uniek maak, is de samenwerking die Garmin is aangegaan met ACSI en de Britse organisatie MHF (Motor Home Facts) voor uitgebreide toeristische informatie. De complete database bevat meer dan 20.000 toeristische trekpleisters. Die van ASCI alleen laat gebruikers zoeken door 19 categorieën zoals outdoor, restaurant, zwembad, speeltuin en vers brood verkrijgbaar op de camping. Om de juiste plaats te vinden terwijl je onderweg bent, kan de functie ‘Up Ahead’ worden ingesteld. Deze specificatie levert een constante stroom van interessante plekken in de omgeving op, die getoond worden op de kaart terwijl je rijdt.

Speciale software in het apparaat zorgt ervoor dat gebruikers hun trip van tevoren kunnen plannen. Zo kunnen routes over speciale wegen worden gecreëerd inclusief lokale attracties. Ook zijn er mogelijkheden om trips interactief te delen met vrienden en familie, via sociale media. De verkoopadviesprijs van het nieuwe stukje techniek is vastgesteld op €399.

Like dit artikel
Tweet dit artikel