Gasniveaumeters

kampeerzaken.nlHoewel er al enige tijd diverse hulpmiddelen zijn om de hoeveelheid gas in een gasfles te meten, zijn deze over het algemeen vrij kostbaar en worden vast gemonteerd, zodat er ook de nodige leidingen en dergelijke moeten worden aangelegd. Recent zijn ook twee betaalbaardere niveaumeters op de markt gekomen die wat eenvoudiger zijn te plaatsen.

 

Zo maakten we afgelopen najaar al melding van de Gaslevel, die eenvoudig op de gasfles kan worden geplakt. Groothandel Roma meldt nu dat de Gaslevel in het assortiment is opgenomen zodat deze nu ook bij een groot aantal Nederlandse kampeerbedrijven te verkrijgen is. Truma introduceert ook een handzaam apparaat om het gasniveau te controleren, de LevelCheck.


 

Truma LevelCheck

kampeerzaken.nlDe Truma LevelCheck toont het vulniveau van gasflessen en is doodeenvoudig te bedienen. De Truma LevelCheck wordt horizontaal tegen de gasfles gehouden. Het apparaat herkent door middel van ultrageluidsgolven of er zich op het meetpunt vloeibaar gas in de fles bevindt. Terwijl het apparaat het vulniveau bepaalt, knippert de LED-indicator oranje; het begin en einde van de meting wordt met een pieptoon bevestigd.

 

De LED-indicator licht dan groen op als er zich op het meetpunt gas in de fles bevindt of rood als er geen gas aanwezig is.

 

De Truma LevelCheck is geschikt voor alle propaan- en butaangasflessen in staal of aluminium met een diameter van 200 tot 350 mm. In de LevelCheck is als extra meerwaarde ook een LED-zaklamp geïntegreerd.

Prijzen

De Gaslevel zal in de winkel ongeveer € 30,= gaan kosten, de LevelCheck ongeveer € 70,=.

Like dit artikel
Tweet dit artikel