Gasfuse ook in Nederland beschikbaar

Gasfuse Nederland

De Gasfuse nu ook in Nederland te koop

DEN HAAG – Vanaf deze week is de Australische gasfuse ook in Nederland verkrijgbaar. De ANWB heeft hem opgenomen in het assortiment van de webwinkel.

De Gasfuse is Australische vondst. Het betreft een messing gasfleszekering die  de toevoer van gas voor 100% afsluit in geval van een lek in de gasslang, een defecte gasdrukregelaar of brand automatisch geheel afsluit.

Een gasinstallatie kan door het gebruik van de Gasfuse een stuk veiliger zijn omdat hierdoor ernstige ongelukken met mogelijk ernstig of zelfs fataal letsel kunnen worden voorkomen.

De Gasfuse werkt op 2 manieren. Ten eerste wordt er gekeken naar een onnatuurlijk snelle leging van de gasfles, zoals bij een lekkage het geval is. Ook is er een thermische zekering waarmee oververhitting door brand wordt gedetecteerd. In beide gevallen wordt de gastoevoer volledig afgesloten waardoor grote ongelukken of escalatie daarvan kunnen worden voorkomen. De gastoevoer wordt ook afgesloten als er flink met de gasfles wordt geschud terwijl de gaskraan is geopend. Uiteraard voldoet de Gasfuse aan alle belangrijke relevante internationale kwaliteits- en veiligheidseisen.

Meer informatie vind je op gasfuse.com.

Like dit artikel
Tweet dit artikel