Gebruikte campers meest in trek bij kampeerders

kampeerzaken.nlDe markt voor gebruikte campers zit, na een qua verkoopaantallen rustig 2009, weer duidelijk in de lift. In het eerste kwartaal van dit jaar zijn de verkoopaantallen van tweedehands campers met 11 procent gestegen. Vooral jong gebruikte campers (niet ouder dan 5 jaar) zijn in trek, daarvan stegen de verkoopaantallen zelfs met ruim 24 procent.

 

Een gebruikte camper van een recent bouwjaar biedt natuurlijk ook vrijwel hetzelfde comfort als een nieuwe camper. Hans Louwers van BOVAG Caravan- & Camperbedrijven: ‘De BOVAG Garantie ook vrijwel dezelfde zekerheid, maar met een gunstiger prijskaartje’.


 

Gebruikte caravans ook in trek

kampeerzaken.nl‘Dezelfde trend als bij de campers zien we ook in de caravanverkoop. De gebruikte caravan is populairder dan ooit’, licht Hans Louwers toe. ‘Een stijging van 11,5 procent in de maand maart geeft al aan dat de consument weer wat meer vertrouwen krijgt bij het kopen van dit soort kampeerproducten. Zeker als we daar ook nog de jong gebruikte caravans bij betrekken, die breken alle records met een plus van 29 procent.’ De BOVAG verwacht dit jaar een stabilisiering wat betreft de verkoopaantallen van nieuwe caravans en campers.

Vooral jonge gezinnen

De vraag voor gebruikte kampeermiddelen komt met name uit de groep van de jonge gezinnen. Daar groeide het aandeel caravans en campers namelijk met 22 procent ten opzichte van het 1e kwartaal in 2009.

Noord-Brabant is koploper

De afgelopen maanden werden in de provincie Noord-Brabant de meeste gebruikte campers verkocht: 602 stuks. De maand maart pluste daar maar liefst 50 procent. Grootste stijger is echter de provincie Gelderland met 66 procent meer gebruikte campers wat het totaal in het 1e kwartaal daar brengt op 505 stuks.

Ook bij de gebruikte caravans is Noord-Brabant koploper met de hoogste verkoopaantallen en een groei van 13 procent. Noord-Holland is qua aantallen de nummer twee, maar groeide met 21 procent relatief sterk.

Like dit artikel
Tweet dit artikel