Boerencampings hebben geen last van slecht weer

kampeerzaken.nlOndanks het slechte weer van de afgelopen weken heeft De Stichting Vrije Recreatie (SVR) heeft geen reden tot klagen. Volgens SVR-voorzitter Willem van den Berg klagen de campinggasten niet en komen er per dag zelfs zo’n honderd nieuwe donateurs van de stichting bij. Tot nu toe is het volgens Van den Berg niet echt slecht weer voor de kampeerders geweest. Van plas en dras op het boerenland is volgens Van den Berg dan ook zeker geen sprake.
Van den Berg verbaast zich dan ook over de ophef in de media over het slechte weer, die doen alsof iedereen op de camping in de plassen staat. Dat beeld is niet juist, het land snakte volgens Van den Berg juist naar water, en kun je nu nog absoluut niet spreken van een slechte zomer.
 Veel Nederlanders kiezen volgens de voorzitter van SVR vanwege de hoge brandstofprijzen voor een goedkope vakantie in eigen land. Het prijsverschil tussen SVR campings en alle andere vormen van recreatie lokt volgens Van den Berg steeds meer mensen naar de Stichting Vrije Recreatie.
Een overdaad aan activiteiten is er op de SVR-camping niet vinden, maar dat vinden de kampeerders die dit doort campings bezoekt juist prettig. Er wordt juist bewust voor een niet-pretpark-camping gekozen. De SVR campings zijn goed bezet en zullen de komende weken nog meer kampeerders krijgen. Desondanks is er nog voldoende capaciteit voor nieuwe kampeerders.
Bij de SVR zijn 2.000 kampeer- en logeerboerderijen in binnen- en buitenland aangesloten. De SVR telt zo’n 150.000 donateurs.

Like dit artikel
Tweet dit artikel