Geheel nieuwe Cruzer-serie bij Sprite caravans modeljaar 2024

Sprite Cruzer caravan model 2024

Geheel nieuwe Cruzer-serie bij Sprite caravans modeljaar 2024

Dat kamperen momenteel ontzettend populair is, is allang geen nieuws meer. Veel fabrikanten draaien, ook nu de grote hausse vanwege de coronapandemie voorbij is, nog steeds overuren.

Er zijn bijna overal personeelstekorten en ook de materialen zijn vaak heel schaars. Maar evengoed draaien de fabrikanten, ondanks de huidige economische onzekerheden, topomzetten. Dat geldt ook voor het Engelse Sprite caravans, dat de afgelopen jaren goede zaken heeft gedaan.

Ook Sprite geeft aan dat men qua omzetten weer langzaam teruggaat naar iets meer normalere waarden. Voor het Engelse merk komt het dan ook heel goed uit dat er groot nieuws op stapel staat. Sprite vernieuwt voor komend jaar namelijk de gehele Cruzer serie.

Vernieuwde Sprite Cruzer

Voor modeljaar 2024 introduceert Sprite een geheel vernieuwde Cruzer serie. Deze wordt zowel qua exterieur als interieur vernieuwd. Als we naar de buitenzijde kijken, dan zien we dat de Sprite Cruzer model 2024 een volledig nieuw front in combinatie met een strakke buitendecoratie krijgt. Ook worden de meeste Cruzers iets breder (2,28 meter) om een meer ruimtelijk effect binnenin te creëren. De bredere indelingen van de Sprite Cruzer blijven als vanouds 2,44 meter breed.

Vernieuwd interieur

Verder heeft Sprite het gehele interieur van de Cruzer gemoderniseerd. Er komt ook een nieuwe stoffering met een combinatie van gordijnen en gestoffeerde panelen. Sprite gaat de oude combi-cassettes en vitrage vervangen door luxere Horrex rollo’s. Bij het meubilair zien we dat Sprite voor een nieuwe kleurstelling, dat is voortaan uitgevoerd in een combinatie van hout, antraciet en wit. Ook de keukens zijn aangepast en hebben voortaan een brede besteklade. Verder zijn de keuken uitgevoerd met nieuwe kranen, een fraaie achterwand en zijn ook tafel- en werkbladen vernieuwd. Om de wijziging compleet te maken zijn ook de badruimtes vernieuwd, en zijn nu uitgevoerd met moderne meubels en strakke wastafels.

Nog net zo compleet

De Sprite Cruzer van modeljaar 2024 is net zo compleet als we van het Engelse merk gewend zijn. Ook zijn er wat wijzigingen qua apparatuur. Zo is het Swift Command systeem (een app om een aantal apparaten te bedienen) vervangen en heeft iedere Sprite Cruzer met ingang van modeljaar 2024 een 133 liter Dometic Slimline koelkast. Vanwege die nieuwe koelkast moesten alle indelingen worden aangepast. Daarbij heeft Sprite goed gekeken naar nog meer mogelijke verbeteringen. Dit komt tot uiting in de afmetingen van de bedden, die bij de meeste indelingen zijn verlengd en verbreed. Twee indelingen hebben zelfs bedden van 150 cm breed.

Zes indelingen

De Sprite Cruzer caravans zijn in modeljaar 2024 verkrijgbaar in 6 indelingen van twee- tot vier persoons, met enkele en tweepersoonsbedden. Alle indelingen hebben een ruime badkamer met aparte doucheruimte.

Nieuwe indeling en kleine wijzigingen bij Sprite Mondial SE

Na het verdwijnen van de Alpine Sport – dat was in modeljaar 2023 – bestaat het programma van Sprite naast de Cruzer serie alleen nog uit de Mondial-serie. Deze serie biedt een uitgekiende standaarduitrusting in combinatie met een strakke vormgeving en prijsstelling. Ook hier zijn er in modeljaar 2024 wat wijzigingen. De Sprite Mondial SE krijgt bijvoorbeeld nieuwe gordijnen.

Nieuwe indeling met eindkeuken

Verder wordt het aantal indelingen iets uitgebreid. Sprite voegt namelijk de bekende eindkeuken indeling uit de Alpine Sport toe aan de Mondial SE-serie. Deze populaire indeling is nog even compact en licht in gewicht, maar heeft in de Mondial SE een front met 3 ramen en een ruimere standaarduitrusting.

Prijzen

De Sprite caravans van modeljaar 2024 staan vanaf eind juli in de showroom. De ‘all-in’ prijzen van de Sprite caravans beginnen bij € 28.395, – voor de Mondial SE en de Cruzer SR is verkrijgbaar vanaf € 36.595, -.

Like dit artikel
Tweet dit artikel