Geheel nieuwe serie Dethleffs Aero-caravans ter ere van 90ste verjaardag

Dethleffs Aero caravan

Geheel nieuwe serie Dethleffs Aero-caravans ter ere van 90ste verjaardag

Dethleffs introduceert een geheel nieuwe serie caravans met een bekende naam. De Duitse fabrikant heeft immers al eerder een serie caravans met de naam ‘Aero’ in het programma gehad.

De nieuwe Aero-serie is van een heel ander kaliber. Het vorige model was een heel aerodynamische, sportieve caravan, dit keer is het een vrij normaal ogende caravan die qua prijs tussen de c’go en de Camper is gepositioneerd.

Het jubileummodel – Dethleffs brengt de Aero immers uit ter ere van het 90-jarig jubileum – is een fris gelijnd model, dat is ontworpen voor jonge en jonggebleven kampeerders. Het interieurdesign is naar eigen zeggen uitzonderlijk. Het is dan ook een op designgerichte caravan die primair gericht is op jongere, prijsbewuste caravanners die prijs stellen op individuele indelings- en uitrustingsmogelijkheden.

Veel individuele mogelijkheden

Naast de goede prijs-kwaliteitverhouding en het uitzonderlijke ontwerp, is het design een van de grootste troeven van de Aero. In de meeste gevallen wordt er, om een lage prijs te realiseren, afgezien van veel ontwerp-, variatie- en keuzemogelijkheden. Dat is bij de Aero niet het geval, deze biedt naast drie verschillende stofferingen ook een groot aantal individuele mogelijkheden.

Daarnaast hebben de nieuwe Aero-modellen ook het bijzonder uitgebreide 90-jarig jubileumpakket, bestaande uit 17-inch aluminium wielen, een gladde buitenbeplating, designelementen aan de voor- en achterzijde, een raam in de extra brede toegangsdeur, een extra Midi-Heki dakluik, een disselafdekking en stabiele uitdraaisteunen. Winterkampeerders kunnen bovendien kiezen voor het Wintercomfort-pakket waarmee de Aero volledig winterbestendig is.

Modern design

Het moderne design begint al aan de buitenzijde. In het interieur zien we een fris en fraai afgerond meubelconcept dat wordt gecombineerd met zachte elementen en kleuren om een modern, luchtig, en licht ruimtegevoel te creëren. De tweekleurige meubelfronten worden gecombineerd met een lichte houtlook en witte kastdeuren, meubelkleppen en wanddecorelementen.

Vijf indelingen

De nieuwe ´Aero´ is verkrijgbaar in vijf indelingen, de Aero 410 QS, Aero 470 ER, Aero 500 QSK Aero, 510 ER en Aero 520 ER. Dit zijn allemaal aangepaste varianten van populaire en bekende indelingen. Deze zijn ontworpen voor zowel gezinnen als reizende stellen. Alle Aero-modellen zijn enkelassig en 230 cm breed. Ze hebben een standaard maximaal toelaatbaar gewicht van 1.200 tot 1.400 kg. Afhankelijk van de indeling zijn ze ook leverbaar met een MTM van 1.500 of 1.800 kg.

De kleinste indeling is de Aero 410 QS. Deze heeft voorin een dwars tweepersoonsbed en een zijzitgroep, achterin bevindt zich een grote kledingkast. De 470 FR zien we vaker in het Dethleffs-programma en heeft geleverd met een tweepersoonsbed met een aangrenzende badkamer met open wasruimte aan de voorzijde. Achterin zien we een grote rondzit. De Dethleffs Aero 500 QSK is een typische gezinscaravan. Hij heeft een tweepersoonsbed aan de voorzijde en een stapelbed achterin. Wie de voorkeur geeft aan eenpersoonsbedden kan kiezen voor de 510 ER en de iets grotere 520 ER.

Like dit artikel
Tweet dit artikel