Genomineerden KCK Innovatieprijs zijn bekend

Innovsatie award

Campings blijven innoveren

ZOETERMEER – Zo rond de jaarwisseling zijn er nogal wat prijzen te verdelen. Zo ook bij de KCK Innovatieaward.

Bij deze prijs worden campings die zich onderscheiden met innoverende ideeën, concepten en diensten. De genomineerden zijn inmiddels bekend.

Recreatieondernemers blijven investeren in allerhande vernieuwingen. Niet alleen vernieuwingen om verouderde of versleten faciliteiten te vervangen, maar ook om de klant een iets nieuws en origineels te bieden. De ene camping biedt de gasten een workshop pizza bakken aan, een andere camping gaat veel verder en organiseert complete kookworkshops. Het sanitair wordt steeds luxer en de normale campingkantine wordt op veel campings vervangen door een luxe restaurant.

De ANWB-vakjury koos uit alle inzendingen de volgende vier genomineerden.

De Lemeler Esch, Lemele – thema Water
Op camping de Lemeler Esch leren kinderen spelenderwijs omgaan met water. Niet alleen om mee te spelen, er wordt ze ook uitgelegd wat het belang is van water, en wat je er nog meer mee kunt doen.
Camping De Lakens, Bloemendaal – borrelpop en backpacker
Op Camping De Lakens worden backpackers en kampeerders in een ontspannen sfeer met elkaar in contact gebracht. Afgelopen jaar zijn op deze camping daarom Backpackshacks gebouwd. Deze onderkomens zijn geïnspireerd op hostels waar je met een paar backpackers in kunt slapen. Vermaak is er in de vorm van Borrelpop, een kleinschalig muziekevenement waarbij een singersongwriter optreedt.

Camping Union Lido – alle ruimte voor de hond op Dog Camp
Vakantieganers zullen hebben ontdekt datn honden in warme kampeerlanden niet erg welkom zijn. Op deze Italiaanse camping is het helemaal geen probleem als je wat op de camping komt. Hier kampeert het trouwe huisdier samen met zijn baasjes op een samen op een eigen kampeerveld.

Uitetaard zijn er op het terrein ook allerlei zaken waarmee je je huisdier helemaal in de watten kunt leggen. Op het ‘Dog Camp’ is plek voor meer dan 200 eigenaren/

Coco Sweet – origineel vakantiehuisje op camping huren
Ook de Coco Sweet verdient een plek in deze verkiezing. Bij Coco Sweet gaat het er niet om dat de camping een vakantiehuisje zelf aanschaft, maar ook weer huurt van de makers van de Coco Sweet , welke 1 of 2 slaapkamers heeft.

photo: EA  Wortman (licentie)

Like dit artikel
Tweet dit artikel