Gerjak introduceert BB Design Tent

Gerjak BB Design voortent

Voortent met Nederlandse look & feel

HARFSEN – Gerjak is na de doorstart van enkele jaren geleden weer helemaal terug. In een ander pand, en niet meer als familiebedrijf maar in handen van een internationale investeringsmaatschappij. In korte tijd heeft Gerjak een reeks nieuwe modellen voortenten en luifels ontwikkeld die naar diverse Europese landen worden geleverd. Ook heeft het bedrijf diverse lodgetenten voor verhuurdoeleinden in het programma.

Er is niet alleen geïnvesteerd in de ontwikkeling van standaard, marktconforme voortenten en luifels, maar ook in het ontwikkelen van de vrij bijzondere BB Design Tent. Dit model is speciaal ontwikkeld door de bekende (interieur)designers Bart Vos en Bert Schoeren. Zij maakten handig gebruik van de combinatie van hun deskundigheid en het vakmanschap van Gerjak en zijn daar zo te zien bijzonder goed in geslaagd.

Gerjak toonde een aantal jaren geleden ook al de Cross Over voortent die niet alleen een klein beetje de vormen van een klassieke Nederlandse tent benaderde maar door de handige luifel bovenal multifunctioneel inzetbaar was, met de BB Design tent laat Gerjak wederom zien dat een voortent niet altijd saai en recht hoeft te zijn.

De natuurlijke tinten in combinatie met de apart gevormde luifel geven de tent een aangename aanblik en doen de tent nog meer als de Cross Over denken aan een klassieke Nederlandse tent, waar de ontwerpers zich ook door hebben laten inspireren.

De BB Design tent was al eerder dit voorjaar geïntroduceerd maar komt nu, omdat Gerjak vanwege de internationale ambities ook op de Caravan Salon staat, nogmaals in het nieuws. Gerjak maakt de voortent van robuust 320 grams ripstop polyester/katoen, dit geeft deze tent een wat stoerder idee. De voortent is opvallend eenvoudig op te zetten. Allereerst kun je de tent gewoon als luifel opzetten. Als je meer comfort wilt kun je hem uitbouwen tot complete voortent met een vaste voorluifel van 125 cm diep.

Gerjak BB Design voortentWaar de BB Design voortent zich echt in onderscheidt is het feit dat je de zijkanten van de tent ook als luifel kunt gebruiken. Je kunt hiervoor desgewenst ook de slikranden afritsen.Het opbergen en schoonmaken wordt daardoor trouwens ook eenvoudiger.
De voorwand bestaat uit 2 uitritsbare gedeelten, verder is de tent voorzien van bamboestokken onderin de kleppen zodat je die gemakkelijk kunt oprollen. Uiteraard worden ook bij deze Gerjak voortent de befaamde houten Gerjak spanners voor de scheerlijnen meegeleverd, alsmede een stalen frame met presto klemmen snelspanklemmen, tochtstrook en wielflap in bijpassende kleur. Een tentzak, framezak, pennenzak, schroefloosbevestigingssysteem en LED verlichting maken de voortent compleet.

Like dit artikel
Tweet dit artikel