German Innovation Award voor Bürstner Elegance

German Innovation Award voor Bürstner Elegance

German Innovation Award voor Bürstner Elegance

Bürstner mocht dit voorjaar opnieuw een German Innovation Award “Winner” in ontvangst nemen. Dit keer kende de German Design Council de prijs toe aan het innovatieve totaalconcept van de Bürstner Elegance campers.

De Elegance is het topmodel van de Duitse caravan- en camperfabrikant, die onderdeel is van de Erwin Hymer Group. De serie campers maakte indruk in de categorie Transport in “#W1 Excellence in Business to Consumer”.

De Bürstner Elegance campers zijn al sinds 2020 op de markt en completeren het Bürstner modellenpalet aan de bovenkant van het middenklasse prijssegment. Het zijn integraal campers die zich kenmerken door diverse exclusieve features en innovatieve oplossingen, zoals het Mercedes-basisvoertuig met voorwielaandrijving en de typische Bürstner sandwichconstructie van de bodem.

Thuis-gevoel

Ook prees de jury de innovatieve slaapoplossing in het voorste gedeelte van het voertuig. Dat bestaat uit een nieuw ontworpen hefbed dat veilig met riemen bevestigd kan worden. Ook is de jury ervan overtuigd dat Bürstner optimaal gebruik heeft gemaakt van de beschikbare ruimte in de camper. Verder kenmerkt het interieur van de Elegance camper zich door een echt thuis-gevoel.

INDUS Toiletsysteem

Naast de hoge mate van gebruiksvriendelijkheid biedt de Bürstner Elegance ook een belangrijke innovatie op het gebied van duurzaamheid. De Elegance heeft namelijk het nieuwe INDUS toiletsysteem van Thetford. Bürstner voert overigens al zijn voertuigen hiermee uit.

German Innovation Award

De German Design Council reikt sinds 2018 de German Innovation Awards uit. Het eert daarmee innovaties die een verschil maken met een focus op oplossingen, innovatieve details en diensten die een echte toegevoegde waarde bieden. Een onafhankelijke, interdisciplinaire jury van deskundigen uit het bedrijfsleven en de financiële sector, de onderzoeksgemeenschap en instellingen, beoordeelt de producten. De jury selecteert één “Gouden” en maximaal tien “Winnaar” prijswinnaars en beoordeelt aspecten zoals innovatiestrategie, duurzaamheid en kwaliteit, technologische vooruitgang of hoe goed een product is ontworpen met de toekomst in gedachten.

Bürstner won al eerder een German Innovation Award 2020 “Winner” voor de Lyseo TD 644 en een “Special Mention” award voor zijn “Home Light”.

Directeur Jens Kromer: “We zijn verheugd dat we deze prijs opnieuw in ontvangst mogen nemen. Met het totaalconcept van de Elegance zijn we erin geslaagd om een gezellige ambiance en ergonomisch reizen in één voertuig te combineren. Onze Elegance is ontworpen voor een veeleisende, camper ervaren en op comfort gerichte doelgroep”.

Like dit artikel
Tweet dit artikel