Gezellig loungen in de Amstervan buscamper

Amstervan buscamper

Gezellig loungen in de Amstervan buscamper

Geen centrale slaapbank en een keukenblok aan de bestuurderskant. De fabrikant van de op een Renault Trafic gebaseerde Amstervan buscamper heeft de beproefde maar tegelijkertijd ook beperkende standaard indeling achter zich gelaten.

Natuurlijk doe je compromissen bij een dergelijke kleine buscamper. Des te knapper is de geheel afwijkende indeling van de Amstervan. Die doet namelijk bijna net zo ruim aan als die van een grotere buscamper.

Meer mogelijkheden

Natuurlijk is het veel eenvoudiger om een personenbus tot buscamper om te bouwen door de achterbank te vervangen door een slaapbank en er een keukenblokje naast te zetten. Daarmee heb je het voordeel dat je de camper ook nog voor dagelijks vervoer kunt gebruiken en dat er vier of misschien wel vijf mensen in vervoerd kunnen worden. Maar als je hem echt alleen als camper gebruikt en voldoende hebt aan twee gehomologeerde zitplaatsen – de voorstoelen – dan zijn er heel wat meer mogelijkheden, zoals de Amstervan laat zien.

Loungen

In de Amstervan zijn er langs de linkerzijde, met de rug evenwijdig aan de lengterichting, twee loungebanken opgesteld. Het voeteneind van de voorste bank strekt zich bijna over de gehele breedte van de camper uit. De achterste is aanzienlijk korter maar kun je als je wilt nog een heel stuk verlengen. Met de tafel ertussen doet het denken aan een treinzit. Zo’n treinzit is ook mogelijk, als je bijvoorbeeld gezellig wilt eten, door een paar kussens te verplaatsen. Maar de zithoek nodigt natuurlijk veel meer uit om heerlijk te hangen en luieren. Daarbij geven de deuren en het hefdak het gevoel alsof je buiten zit.

Achter de loungehoek bevindt zich nog een grote bergkast met 50 l koelkast. Aan de rechterzijde, achter de schuifdeur, bevindt zich het compleet uitgeruste keukenblok. Door een slimme constructie lijkt dit meer op een modern design dressoir dan op een keuken. Daardoor blijft het huiskamergevoel van de loungebanken ertegenover ook prima overeind. Als je wilt gaan slapen, dan kun je de loungebanken ombouwen tot een tweepersoonsbed van 120 x 200 centimeter. Heb je behoefte aan nog twee slaapplaatsen? Dan biedt het hefdak uitkomst.

Samenwerking

Deze slimme, sfeervolle indeling is het resultaat van de samenwerking tussen camperhandelaar Campers.EU, ontwerper Manon de Beer en meubelmaker Tom Kooijker. Geheel passend bij het tijdsbeeld heeft men gekozen voor het gebruik van duurzame materialen. De meubels zijn gemaakt is Ecoplex, een lichtgewicht, duurzaam populierenmultiplex en de wanden zijn afgewerkt met Ecoplex gebruikt wanden zijn afgewerkt met spuitkurk, wat er niet alleen fraai maar ook voor een afdoende isolatie van zowel warmte als geluid zorgt. Voor de verdere isolatie gebruikt men onder andere gerecyclede spijkerbroeken terwijl de stoffering deels van gerecyclede stof is vervaardigd. Wat die stoffering betreft: om de sfeer nog verder te verhogen kunnen kopers kiezen uit fraaie stofferingen met inspirerende namen als Forest Vibes, Dreamy Nights en Snowy Heights.

 

Like dit artikel
Tweet dit artikel