Giottiline introduceert compacte buscamper met aparte doucheruimte

Giottiline Giottivan buscamper

Giottiline introduceert compacte buscamper met aparte doucheruimte

Ook de Italiaanse fabrikant Giottiline gaat weer buscampers bouwen. Er is inmiddels bijna geen enkel meer dat zich niet op deze groeimarkt heeft gestort.

De nieuwe GiottiVan, zoals de buscamper van Giottiline heet, heeft de standaardlengte van zes meter maar heeft ondanks dit compacte formaat verrassend genoeg een aparte doucheruimte.

Aparte doucheruimte

Dat is behoorlijk ongebruikelijk voor buscampers, laat staan in dit compacte formaat. Het is Giottiline gelukt om in de zes meter lange 60 T buscamper tegenover de eigenlijke sanitaire een aparte doucheruimte te creëren. Dat is best een slimme zet want er is alleen steeds meer vraag naar sportievere buscampers, maar ook naar buscamper die wat meer comfort bieden. Met een aparte doucheruimte heb je dan absoluut een streepje voor.

Giottiline, het tweede merk van de Italiaanse fabrikant PLA, die weer deel uitmaakt van de Franse Rapido Group, bouwde al eerder buscampers maar die waren niet zo succesvol. Daarom doet Giottiline nu een nieuwe poging met twee Giottivan modellen.

Indelingen

Naast de 60 T met de genoemde aparte doucheruimte, betreft dat de compacte GiottiVan 54 T. Deze 5,41 meter lange buscamper is (voor een Italiaans merk) opvallend genoeg gebaseerd op Citroën Jumper. Hij heeft een min of meer standaard indeling met dwarsbed. De zes meter lange GiottiVan 60 T is des te interessanter. Net als bij zijn kleinere broer heeft hij achterin een dwarsbed. Dit heeft een oppervlak van 1,92 bij 1,32 meter en is voorzien van een aluminium lattenbodem. Direct naast het bed heeft de Giottivan 60 T een aparte douche, met daar tegenover de normale was/toiletruimte.

In de bovenste helft van de doucheruimte is een kledingkast weggewerkt. Als je de douche wilt gebruiken kun je de kledingkast eenvoudig wegdraaien tot boven het bed. Wanneer er niet gedoucht wordt, kan het onderste gedeelte van de douche gebruikt worden voor andere doeleinden zoals een opslagruimte voor grotere boodschappen.

Uiteraard maakt de doucheruimte, die zich aan de rechterkant bevindt, de keuken een stuk kleiner. Door een opklapbaar werkblad wordt er extra werkruimte naast de gootsteen gecreëerd. Verder heeft de Giottivan 60 T een klassieke zitgroep, die optioneel kan worden omgebouwd tot slaapplaats.

Like dit artikel
Tweet dit artikel