Globe-Traveller toont nieuwe buscampers op CMT

Globe-Traveller Challenge XS

De Challenge XS van Globe-Traveller is voortaan ook met hefdak leverbaar.

De Poolse bouwer van buscampers Elcamp is bij ons nog niet bekend maar is marktleider in eigen land. Uiteraard is het bedrijf ook bezig om meer bekendheid op de rest van de Europese markt te verkrijgen.

Het bedrijf bouwt een aantal series buscampers onder de merknaam Globe-Traveller. Het leveringsprogramma van Globe-Traveller bevat al een groot aantal series, variaties en indelingen. Op de CMT Messe in Stuttgart zal Elcamp evengoed nog twee nieuwe modellen laten zien.

Het leveringsprogramma van de Globe-Traveller buscampers is ingedeeld in de series Challenge, Explorer, Pathfinder en Voyager. De eerste noviteit is te zien in de Challenge serie. Hier kan de XS indeling optioneel worden voorzien van een hefdak. Daarmee beschikt de camper, die ook een vast in de lengte geplaatst bed heeft, dus over vier slaapplaatsen.

De buscampers van Elcamp worden sowieso ruim bedeeld wat de slaapplaatsen betreft. De X, XS en Y indelingen van de Voyager serie bieden dankzij het riante verhoogde dak ook ruimte voor een bovenbed in een soort van alkoof, zodat ze standaard geschikt zijn voor 4 personen. Optioneel zijn ze echter ook leverbaar met een 5e slaapplaats.

In Stuttgart zal Elcamp ook een nieuw model in de Voyager serie laten zien, de ZS. Deze 5,99 meter lange buscamper is achterin voorzien van enkele bedden. De ZS beschikt net als de andere modellen uit deze serie totaal over 4 slaapplaatsen en kan ook worden voorzien van een vijfde slaapplaats. Opvallend is dat de campers uit de Voyager serie zijn voorzien van een dubbele bodem, iets wat je bij lang niet alle buscampers ziet.

Meer informatie vind je op globe-traveller.eu.

Like dit artikel
Tweet dit artikel