Globecar Elegance buscampers met een ‘open’ interieur

Globecar Elegance buscampers

Globecar Elegance buscampers met een ‘open’ interieur

De nieuwe Elegance buscampers van Globecar kenmerken zich door hun ruimtelijke indeling. Ze bieden een ‘open leefruimte’, die ’s avonds sfeervol is verlicht door middel van indirecte verlichting.

Het meubilair is strak en modern, zonder handgrepen. Hiermee hebben de Elegance-varianten van Globecar een geheel eigen inrichtingslijn. Komend modeljaar zijn ze in drie indelingen en drie lengtes verkrijgbaar.

Niet geheel toevallig is Globecar een zustermerk van Pössl, dat in het verleden ook al buscampers in een Elegance-variant aanbood.

Ruimtelijke indruk

Bij de nieuwe Globecar Elegance-modellen heeft de fabrikant het opbergvak, dat de meeste buscampers boven de cabine hebben, op elegante wijze ‘verbonden’ met de bovenkastjes boven de zitgroep. Dit heeft volgens Globecar tot gevolg dat het woongedeelte qua ruimtelijkheid een beetje als dat van een volledig geïntegreerde camper aan moet voelen. Door de vakken aan de zijkant van het opbergvak boven de cabine open te houden, oogt de overgang tussen woongedeelte en cabine erg harmonieus uit en lijkt het woongedeelte ook een stuk ‘opener’. Er zijn overigens nog meer camperfabrikanten die de overgang tussen de cabine en het woongedeelte van een buscamper op een soortgelijke wijze uitvoeren, onder andere Adria en Dreamer.

Verlichting

De verlichting speelt een belangrijke rol in de nieuwe Elegance-modellen van Globecar. De bovenkastejes en het keukenblok zijn, afhankelijk van het model, voorzien van indirecte achtergrondverlichting. Ook heeft Globecar verlichte wandpanelen bij het raam van de zitgroep en aan het plafond gemonteerd.

Greeploos

Het moderne, strakke meubilair heeft ook zijn aandeel in de goede ruimtelijke indruk. De fronten hebben een eigen tweekleurig design in antraciet en licht hout. Door de strakke, rechte lijnen en het greeploze design hebben ze een moderne uitstraling. De meubels zelf zijn in een subtiele grijstint uitgevoerd. Uiteraard zijn de zitgroep en bestuurdersstoelen in een passende stijl bekleed.

In drie lengtes

De Globecar Elegance-modellen zijn vooralsnog in drie lengtes/indelingen verkrijgbaar, alle op basis van een Fiat Ducato. De kleinste is de 5,40 meter lange Roadscout R Elegance. Daarna komt de 6 meter lange Globescout Elegance, gevolgd door de 6,45 meter lange Campscout Elegance. Al deze modellen worden standaard geleverd met hoogwaardige kozijnramen en carbonlook graphics.

De compacte Roadscout R Elegance heeft een dwarsbed. Ondanks het compacte formaat heeft hij toch een vrij ruime badkamer. Deze maakt wel gebruik van het middenpad. De Globescout Elegance heeft een klassieke buscamperindeling. Achterin het dwarsbed, aansluitend de badkamer, linnenkast, keuken en zithoek. De iets langere Campscout Elegance heeft twee enkele bedden en, net als de Camposcout R Elegance, een ruime badkamer.

Like dit artikel
Tweet dit artikel