GO Camper Max is TomTom’s meest complete campernavigatiesysteem tot nu toe

TomTom GO Camper Max  campernavigatie systeem

GO Camper Max is TomTom’s meest complete campernavigatiesysteem tot nu toe

TomTom lanceert met de GO Camper Max zijn meest complete campernavigatiesysteem ooit. Hoewel de naam doet vermoeden dat het navigatiesysteem alleen is ontworpen om met de camper te rijden, is het systeem ook geschikt bestuurders van een auto, en ook voor auto-caravan combinaties.

Het systeem is, mede dankzij de jarenlange ervaring van TomTom, bijzonder gebruiksvriendelijk ontworpen. Het zit boordevol functies om het zijn gebruiker extra makkelijk te maken om zo de veiligheid en het gebruiksgemak te verhogen.

Mike Schoofs, Managing Director van TomTom Consumer: “Steeds meer mensen ontdekken het plezier en gevoel van vrijheid dat reizen met een camper of caravan biedt. Deze groei is hoogstwaarschijnlijk veroorzaakt door de pandemie en het lijkt erop dat de populariteit alleen maar toeneemt. Als gevolg hiervan neemt ook de vraag naar een navigatiesysteem voor campers toe. Met de lancering van dit 7 inch Camper-product komt TomTom tegemoet aan de behoeften van die avonturiers.”

Gebruiksvriendelijk

TomTom GO Camper Max campernavigatie systeemDe TomTom GO Camper Max beschikt over een groot, helder 7-inch HD-scherm en een razendsnelle processor. Door het gedetailleerde, kristalheldere scherm kan de bestuurder ook bij direct zonlicht nog makkelijk en snel zien wat er op de weg gebeurt. Ook kunnen de bestuurders hun smartphone via Bluetooth verbinden met de TomTom GO Camper Max. Daarmee krijgen ze toegang tot TomTom Traffic verkeersinformatie en diverse optionele live services zoals flitspaalwaarschuwingen, informatie over brandstofprijzen, weerinformatie en oplaadpunten voor elektrische voertuigen.

Routeplanning

TomTom GO Camper Max campernavigatie systeemDankzij de nieuwe, krachtige processor en groter geheugen reageert dit navigatiesysteem razendsnel. De routes worden in een oogwenk berekend. De GO Camper Max houdt bij het berekenen van een route rekening met de grootte en het gewicht van het voertuig. Daardoor wordt de bestuurder niet door onbegaanbare plaatsen zoals smalle straatjes en wegen met lage bruggen gestuurd.

Altijd actuele kaarten

Ook biedt de GO Camper Max de meest actuele wereldkaarten van TomTom. De kaarten zijn nooit ouder dan een week en worden via Wi-Fi tot 3 keer sneller* bijgewerkt.

Toeristische routes

Voor het eerst biedt TomTom een campernavigatiesysteem met Scenic Routing, die men ook wel als ‘Toeristische Routes’ kan omschrijven. Als de gebruiker plezier de voorkeur geeft aan een mooie in plaats van snelle route, kan deze met behulp van de Scenic Routing-functie de intensiteit van bochten en heuvels van elke route kiezen. Een handige manier om de saaie auto- en snelwegen te vermijden en over leukere, toeristische routes te rijden.

Overnachtingsplaatsen

De TomTom GO Camper Max biedt ook een voorgeïnstalleerde database met duizenden campergerelateerde nuttige plaatsen in Europa. Hierdoor beschikt de bestuurder over een enorme hoeveelheid aanvullende informatie, ook over campings.

Brandstofprijzen

Gezien de huidige brandstofprijzen is functie waarmee de bestuurder live brandstofprijsinformatie kan oproepen, extra handig. De gebruiker kan hiermee de brandstofprijs in de buurt of op de route zien en zo eenvoudig de kosten tussen verschillende tankstations vergelijken.

Like dit artikel
Tweet dit artikel