Go Fast Campers introduceert lichtgewicht ‘SuperLite’ daktent

Go Fast Campers ‘SuperLite’ daktent

Go Fast Campers introduceert lichtgewicht ‘SuperLite’ daktent

Voor mensen die een daktent op een niet al te grote auto willen vervoeren, zal de maximale daklast én dus ook het gewicht van de daktent een aandachtspunt zijn.

Voor die mensen brengt het Servische bedrijf Go Fast Campers (GFC) de Superlite daktent op de markt. Deze biedt precies wat je nodig hebt, en meer ook niet. Ondanks de hardshell weegt deze daktent slechts 36 kilo.

Veel lichter

Door het geringe gewicht is de GFC SuperLite ook een van de weinige daktenten waarvoor je niet een overdaad aan spierballen nodig hebt om op het dak van de auto te tillen. Iets dat maar al te vaak wordt vergeten. Wat ook vaak wordt vergeten is de invloed die een zware daktent op het weggedrag van de auto heeft. Autofabrikanten doen er niet voor niets alles aan om het zwaartepunt van auto’s zo laag mogelijk te houden. Het extra gewicht van een daktent, die gemiddeld 50 kilo of meer weegt, op het autodak heeft daarom een niet te onderschatten effect op het rijgedrag van lichtere en hogere auto’s.

Laag en ruim

De GFC SuperLite is niet alleen gemakkelijk op en af het dak te zetten, hij is ook maar 15 centimeter hoog. Daardoor verhoogt hij de luchtweerstand zo min mogelijk, blijven veel auto’s minder dan 2 meter hoog zodat ze in een parkeergarage passen. Ook in opgeborgen toestand neemt hij minder ruime in. Het uitklappen is een kwestie van enkele minuten. Ondanks het lage gewicht heeft hij een behoorlijk grote tent, met een slaapoppervlak van 125 x 225 centimeter. Uitgeklapt is hij 110 centimeter hoog, zodat e er ook heel behoorlijk rechtop in kunt zitten. Aan drie zijden zijn er panoramavensters, die je uiteraard ook lichtdicht af kunt sluiten.

Voorbestellen

De GFC SuperLite is nog niet in productie. De eerste exemplaren zijn naar verwachting mei 2021 klaar. Je kunt hem nu al wel voorbestellen. De prijs begint bij $1299, zonder de optionele telescopische ladder ($100), lichtgewicht matras ($ 279), dakdrager en verzendkosten.

Like dit artikel
Tweet dit artikel