Go Outside keukenboxen

Go Outside keukenbox

Go Outside keukenboxen

Bij de winnaars van de European Innovation Award 2019, waarover wij later deze week nog wat zullen schrijven, werd ook de Kitchenbox van het Oostenrijkse bedrijf Go-Outside genoemd.

Ervaren tentkampeerders zullen zich misschien nog de kookkisten herinneren, die vroeger (en ook nu nog) werden gebruikt bij het tentkamperen. Dit waren veelal zelfgebouwde kleine houten kisten, voorzien van opbergvakken en dergelijke om alle keukenspulletjes overzichtelijk in op te bergen.

Keukenbox

De oprichters van Go-Outside waren ook moe van het eindeloos inpakken van en het zoeken naar bestek, serviesgoed en andere kookgerei voor de campingkeuken.  Ook Evelyn en Sascha, de mensen achter Go-Outside, kwamen tijdens het kamperen in hun Trigano Cheroky op het idee om een geschikte keuken voor hun vouwwagen te bouwen. Zij ontwikkelden een keukenbox die precies tussen de wielkasten van hun Trigano vouwwagen moest passen. Zij gingen ook verder dan de klassieke kookkist, zij bouwden namelijk een compleet uitklapbaar keukenblokje.

Kitchenbox 1.0

Na enkele prototypes werd uiteindelijk “Kitchenbox 1.0” gecreëerd. Deze keukenbox vormde de basis voor de huidige collectie van Go-Outside modellen. Al deze keukenboxen zijn handgemaakt en vervaardigd van hoogwaardige materialen die geschikt zijn voor gebruik buitenshuis. Alle Go-Outside keukenboxen zijn beschikbaar in vele verschillende decors, die individueel kunnen worden geselecteerd op de website van Go-Outside.

De Kitchenbox 1.0 is het instapmodel in de collectie. De belangrijkste kenmerken van dit model zijn de compacte buitenafmetingen en het lage gewicht. Nadat Sascha de Kitchenbox 1.0 had geperfectioneerd, verfijnde hij deze en voorzag hij het model van een beetje meer “luxe”.

Kitchenbox 2.0

Stromend water, gas en elektriciteit moesten het nieuwe model – de Kitchenbox 2.0 – veranderen in de ultieme keuken voor kamperen, kamperen en andere buitenactiviteiten. Het geheel past overigens gemakkelijk in de kofferbak van een auto. Natuurlijk kan de Kitchenbox 2.0 ook worden gebruikt als luifelkeuken in caravans, stacaravans of als keukenmodule voor bestelwagens. De keuken blijft te allen tijde uitneembaar en mobiel.Ook de Kitchenbox 2.0 is in een paar handelingen klaar voor gebruik. Door middel van verstelbare poten is de werkhoogte instelbaar van 82 tot 87cm. Hij is volledig zelfvoorzienend door middel van batterijen en gas, heeft een 2-pits gasfornuis met glazen deksel, een gootsteen met stromend water en  voldoende opbergruimte voor alle keukengerei.

Andere modellen

Er zijn ook andere modellen, zoals bijvoorbeeld de Kitchen Box Expedition, die bijzonder robuust is en alles bevat wat je nodig hebt om ook in de verste uithoeken van de wereld van hoogwaardig keukencomfort te genieten. Het high-end model van de Oostenrijkers is de Kitchenbox Deluxe. Deze exclusieve tuinkeuken biedt alles wat je maar kunt bedenken om in de tuin te koken of te grillen. De buitenkeuken heeft een 2-pits gasfornuis met geïntegreerde spoelbak en een roestvrijstalen gasbarbecue, een afzuigkap met warmteregelingsniveau en een temperatuurindicator in het glazen inzetstuk van de afzuigkap. Verwisselbare inzetstukken op het roosteroppervlak, veel opbergruimte en grote werkbladen aan beide zijden van de keuken laten niets te wensen over. Een kleinere versie, de Kitchenbox Micro is ontworpen voor 2 personen en komt binnenkort ook uit. Er is ook een compacte versie van de Kitchenbox Expedition gepland.

Levertijd en prijzen

Omdat de Go-Outside campingkeukens allemaal met de hand en op bestelling worden gemaakt, bedraagt levertijd ongeveer 4-6 weken verwachten. De prijzen:

  • Kitchenbox 1.0 – vanaf 1599,- euro
  • Kitchenbox 2.0 – vanaf 1999,- euro
  • Kitchenbox Micro – vanaf 1399,- euro
  • Kitchenbox Expeditie – vanaf 2499,-euro
  • Kitchenbox Deluxe – vanaf 5699,- euro
Like dit artikel
Tweet dit artikel