Goal Zero Lighthouse ledverlichting

Goal Zero Lighthouse led lamp

Lighthouse van Goal Zero: high-tech ledverlichting voor kamperen en buitensport

MÜNCHEN – Behalve de eerder besproken powerpacks en zonnepanelen introduceerde Goal Zero nog meer nieuws op de ISPO in München.

Onder de naam Lighthouse wordt namelijk een serie heel lichte, compacte ledverlichting voor lichtgewicht kampeerders en buitensportfanaten geïntroduceerd.Goal Zero brengt de Lighthouse serie op de markt als dé ultieme serie ledlampen voor lichtgewicht kampeerders en buitensporters. Het zijn robuust gebouwde producten die een optimale functionaliteit combineren met een laag gewicht en compacte afmetingen. Als eerste product in deze serie is de Lighthouse 250 al een tijdje leverbaar, de serie wordt nu uitgebreid met kleinere en grotere modellen.

Goal Zero Lighthouse Mini led lampDe Lighthouse Mini is een compacte ledlamp die makkelijk in de rugzak of fietstas past. Met de inklapbare beugel kun je de lamp verhoogd plaatsen of ophangen zodat je het licht altijd daar hebt waar je het ook nodig hebt. Je kunt de lamp traploos dimmen en bovendien ook ook alleen aan één kant aandoen. De accu heeft een capaciteit van 3000 mAh waarmee de lamp op volle sterkte zo’n 4 uur kan branden maar in de laagste stand ongeveer 500 uur kan branden. De lamp is ook voorzien van een USB aansluiting zodat je hem ook kunt gebruiken om je smartphone of GPS op te laden.

Goal Zero Lighthouse micro led lamp outdoor lichtgewichtDe nieuwe Lighthouse Micro is de kleinste telg uit de familie. Een lichtgewicht, dimbaar ledlampje in broekzakformaat. Ook deze kun je via USB opladen.

Verder is hij waterdicht (IP 67) zodat dit een handig lampje is voor buitensporters waar naast de functionaliteit ook iedere millimeter en ieder grammetje van belang is.

Goal Zero Lighthouse 400 camping led lampDe Lighthouse 400 is een grotere versie van de Lighthouse 250 ledlamp. Hij is voorzien van een ingebouwde Li-ion accu met een capaciteit van 4400 mAh. De lamp is dimbaar en net als de andere lampen uit deze serie in 2 segmenten te schakelen. Indien slechts één segment is ingeschakeld en het lichtniveau op de laagste stand is ingesteld, heeft de Lighthouse 400 een brandduur van ongeveer 48 uur. Je kunt de Lighthouse 400 niet alleen gebruiken als lichtbron, hij is ook voorzien van een USB uitgang die je met 1,5 A kunt belasten om bijvoorbeeld je smartphone op te laden. Dat heeft uiteraard een wat kortere brandduur tot gevolg. Op zich hoeft dat geen enkel probleem te zijn, de Lighthouse 400 is namelijk voorzien van een ingebouwde dynamo. Bovenaan zit een uitklapbare zwengel waarmee je kunt zorgen voor de benodigde energie om de accu weer bij te laden. Dat kost wel wat tijd: 10 minuten draaien is goed voor 1 minuut licht. De maximale lichtopbrengst van 400 Lumen is meer dan voldoende om bij te kunnen koken of lezen. Net als de Lighthouse 250 en de Lighthouse Mini is de lamp voorzien van een beugel waarmee je de lamp verhoogd op kunt stellen of ergens aan op kunt hangen. De behuizing is vervaardigd van slagvast kunststof.

Alle lampen uit de Lighthouse serie zijn compatibel met de meeste solarladers uit het programma van Goal Zero. De Lighthouse 250 en Mini zijn al leverbaar, voor de 400 en Micro moeten we helaas tot augustus wachten.

Like dit artikel
Tweet dit artikel