Goboony wil klanten van failliet Camptoo helpen

Goboony wil klanten van failliet Camptoo helpenCamperverhuurplatform Goboony heeft via de curator contact gezocht met de oud-gebruikers van het failliete Camptoo. Goboony is namelijk bereid om hun openstaande boekingen af te wikkelen en advertenties over te plaatsen.

Het in Den Haag gevestigde Camptoo werd op 26 oktober failliet verklaard. Daardoor kunnen de bij Camptoo aangesloten verhuurders geen boekingen meer kunnen aannemen. Ook zijn er heel veel mensen door het faillissement gedupeerd omdat zijn hun borgsom of huursom niet hebben ontvangen.

Klantenbestand

Goboony blijkt het adressenbestand en alle advertenties inclusief de reviews van het failliete Camptoo te hebben overgenomen van de curator. Het platform biedt de verhuurders aan om hun advertentie naar Goboony over te plaatsen. De gebruikers dienen uiteraard wel eerst hun toestemming te geven voor het overplaatsen. Vandaar dat zij van Goboony een mail hebben ontvangen. Goboony heeft de klanten uit het bestand van Camptoo vanwege de privacywetgeving overigens niet zelf benaderd. Men geeft aan dat die communicatie allemaal via de curator gaat. Die heeft daarvoor een IT-bedrijf ingehuurd en de klanten moeten eerst zelf toestemming geven om hun e-mailadres aan Goboony te geven.

Het is overigens wel zo dat Goboony, in tegenstelling tot Camptoo, alleen een platform voor de verhuur van campers is. Er is dus nog geen oplossing voor mensen die hun caravan via Camptoo verhuurden.

Overgangsregeling

In die mail benadrukt Goboony overigens dat men niet de bedrijfsvoering noch schulden van Camptoo heeft overgenomen. Maar er is wel een soort van tegemoetkoming. Adriaan Hogervorst-De Jong, hoofd marketing en communicatie van Goboony: “Voor mensen die financieel gedupeerd zijn heeft Goboony een overgangsregeling bedacht. Zo krijgen ze bijvoorbeeld een welkomstkorting.”

Volgens Hogervorst heeft Goboony het adressenbestand van Camptoo met name gekocht om het imago van de branche te herstellen. Veel huurders raakten door hun betaalde borg kwijt en veel verhuurders konden fluiten naar de huurinkomsten van hun recreatievoertuig. De curator is nog steeds ontzettend druk met het corresponderen met de meer dan duizend gedupeerden die zich naar aanleiding van het faillissement van Goboony hebben gemeld. Helaas lijkt het er naar uit te zien dat zij hun geld niet zo snel terugkrijgen.

Hogervorst: “Wij vinden het erg vervelend dat het delen van campers, maar ook de hele deeleconomie, hierdoor in een kwaad daglicht kwamen te staan. In de coronatijd werd de hele kampeerindustrie ineens booming. We kwamen ook veel in het nieuws en groeiden echt hard. Dan wekt het argwaan als zo’n club als Camptoo failliet gaat, dat roept vragen op bij consumenten. Dat is voor niemand goed.”

Zo te zien heeft Gobony ook de domeinnaam van Camptoo overgenomen. Wie de website van Camptoo wil bezoeken, wordt doorgestuurd naar die van Goboony.

Faillissement Camptoo

De curator is nog druk bezig met de afwikkeling van het faillissement van Camptoo. Gedupeerden kunnen nog steeds een vordering indienen bij de curator. Die kan overigens nog niet zeggen wat de oorzaak van het faillissement is. Uiteraard wordt er nog het nodige onderzoek naar de oorzaak gedaan. Ook is het nog onduidelijk of de gedupeerden hun geld terugkrijgen. Het gaat volgens de curator nog minstens een paar maanden duren voordat daar meer over bekend is.

De klanten van Goboony lopen volgens Hogervorst geen risico’s bij Goboony. Hij geeft aan dat alle betalingen conform de Europese wetgeving via een onafhankelijke financiële instelling gaan: “als bij ons bijvoorbeeld iemand borg betaalt, dan kunnen wij daar niet bij.”

Bron: Omroep West

Like dit artikel
Tweet dit artikel