Goede verwachtingen voor nieuw wereldrecord voor grootste ‘camper konvooi’

recordpoging camper konvooi

Nieuwe recordpoging voor het grootste konvooi van campers

WALLDÜRN – In augustus 2017 wordt er als het goed is een nieuw wereldrecord gevestigd. Hierbij gaat het niet om de kwaliteit, maar wel om de kwantiteit. Het betreft namelijk het record voor het langste konvooi van campers en kampeerauto’s.

Wie ook mee wil doen om het huidige, in Italië gevestigde record, te verbreken kan zich aanmelden. De aanmelding is net geopend. De reisafstand naar Walldürn is vanuit Nederland ook heel goed te doen.

Walldürn ligt namelijk in de driehoek Darmstad, Heilbronn en Würzburg, aan de rand van het niet zo bekende maar echt mooie en bosrijke Odenwald. Dat is vanuit Nederland heel goed in een dagje te doen, ook als je niet alleen over de Autobahn rijdt. Het is bovendien een heerlijke omgeving om de deelname aan de recordpoging te combineren met een mooie reis door een prachtige natuur en langs mooie, gezellige steden en dorpen.

Er hebben zich nu al meer dan 700 deelnemers aangemeld voor de recordpoging, die op 12 augustus 2017 plaats zal vinden. Als die inderdaad allemaal deelnemen en het lukt om daarmee inderdaad een echt konvooi te maken, dan wordt het oude record daadwerkelijk verbroken. Het vorige, in 2003 in Italië gevestigde record, staat namelijk op naam van exact 672 voertuigen.

Dieter Goldschmitt, die het evenement organiseert en ook directeur is van Goldschmitt Techmobil, is optimistisch en vooral ook verheugd met de enorme response die er is. Niet alleen het konvooi zal naar verwachting een record vestigen, het wordt ook het grootste kampeerautotreffen dat ooit in het noordelijke deel van Baden-Würtemberg plaats heeft gevonden. Er wordt dan ook druk gezocht om goede overnachtingsplekken voor de deelnemende campers te vinden. Mogelijkheden zijn er op het plaatselijke vliegveld, op het terrein van plaatselijke ondernemers en boeren, alsmede op het bedrijventerrein.

Als er inderdaad een record wordt gevestigd, zal er die avond ook een groot vuurwerkspektakel zijn.

Meer informatie en het deelnameformulier kun je vinden op www.wohnmobilweltrekord-wallduern.de

Update: het is inderdaad een wereldrecord geworden, met in totaal 683 campers!

Like dit artikel
Tweet dit artikel