Goedgekeurde autokluis beschermt elektronica

Kluis 1BARNEVELD – Een autokluis van kluizenfabrikant Nauta Security Storage is onlangs onderscheiden door TNO en Kiwa SCM.

De kluis is uitgeroepen tot eerste en enige in Nederland goedgekeurde autokluis.

Sommige inbrekers beschikken over apparatuur die tabletcomputers, laptops en smartphones kan detecteren. Een mooie buit om even een raampje voor in te slaan. De schade omvat vaak niet alleen ruitschade en het apparaat zelf, maar ook de informatie die erop staat. Denk daarbij bijvoorbeeld aan de automatisch gekoppelde email en beeldmateriaal. De kans op imagoschade is op die manier groot.

Het initiatief voor de ontwikkeling van deze autokluis komt voort uit een samenwerkingsverband tussen diverse publieke en private partijen, die auto-inbraak willen bestrijden. Autokrakers bezorgen de samenleving naar schatting een jaarlijkse schadelast van ruim €438 miljoen.

De Salvus VTK-1 kluis kan in iedere auto, camper of caravan worden ingebouwd. Het kluisje is uitgevoerd met een gemotoriseerd slot: de kluisdeur opent automatisch na invoer juiste code. Ook is er gezorgd voor een verlicht codedisplay en automatische interieurverlichting.

De prijs van de kluis is stevig: rond de 700 euro.

autokluis

Like dit artikel
Tweet dit artikel