Goedkope, lichte campingunit van Tusca Outdoors is ongetwijfeld inspiratie voor zelfbouwers

Goedkope, lichte campingunit van Tusca Outdoors is ongetwijfeld inspiratie voor zelfbouwers

Goedkope, lichte campingunit van Tusca Outdoors is ongetwijfeld inspiratie voor zelfbouwers

Bij de recente nieuwtjes op het gebied van kamperen kwamen we een opmerkelijke innovatie tegen: de HitchHiker van Tusca Outdoors. Dit compacte en betaalbare model biedt kampeerliefhebbers en zelfbouwers een nieuwe wereld aan mogelijkheden.

Tusca Outdoors heeft met de HitchHiker een slim ontwerp gerealiseerd. Deze kampeerunit, anders kunnen we hem niet omschrijven, wordt in combinatie met een eenvoudige platte aanhanger omgetoverd tot campingtrailer. Een methode die eenvoudig en betaalbaar is, en ook nog eens heel veelzijdig omdat je hem ook op een grotere trailer of zelfs in de laadbak van een pick-up kunt zetten.

Compact en licht

Tusca Outdoors HitchHikerWat betreft de afmetingen en het gewicht is de HitchHiker is verrassend compact en licht. Met een lengte van 228,6 cm, een breedte van 147,3 cm, en een hoogte van 134,6 cm, biedt hij toch voldoende ruimte voor comfortabel slapen en verblijven. De HitchHiker van Tusca Outdoors is grotendeels vervaardigd uit hoogwaardig ’high-density EPE’ schuim dat zowel duurzaamheid als een laag gewicht garandeert.

Het gewicht van slechts 86 kilo maakt dat je deze met zijn tweetjes makkelijk kunt verplaatsen en opbergen, en ook makkelijk op een aanhanger kunt zetten. Daar zijn een paar bouten en moeren of desnoods een paar stevige ratelbanden voldoende om hem goed te verankeren. De ideale oplossing voor diegenen die op zoek zijn naar een gemakkelijk te vervoeren kampeeroplossing.

De HitchHiker is dankzij het EPE-schuim uitstekend geïsoleerd, heeft verschillende ventilatieopeningen, schuiframen en een elektriciteitsaansluiting. Hierdoor is hij volgens Tusca Outdoors zelfs geschikt voor gebruik in alle vier de seizoenen. Het interieur biedt voldoende ruimte voor een volwaardige slaapplaats voor één of twee personen. Bovendien is de Tusca HitchHiker dankzij het eenvoudige concept – je zult ook zelf voor de inrichting moeten zorgen – ook heel betaalbaar. In de VS kost hij zo’n 3.000 dollar.

Zelfbouw

Deze trailer is niet alleen aantrekkelijk voor ervaren kampeerders, maar ook voor doe-het-zelvers. De eenvoud van dit ontwerp maken de HitchHiker, die bovendien ook (nog) niet in Europa verkrijgbaar is, een inspirerend project voor iedereen die graag met eigen handen aan de slag gaat.

De introductie van de HitchHiker door Tusca Outdoors laat zien dat innovatie en functionaliteit ook goed samengaan als je het heel eenvoudig en subtiel houdt. Een mooie bron van inspiratie voor kampeerliefhebbers met twee rechterhanden en een avontuurlijke geest.

Like dit artikel
Tweet dit artikel