Goldschmitt HLC Smart levelsysteem

Goldschmitt HLC Smart levelsysteem

Goldschmitt HLC Smart levelsysteem

Goldschmitt, de onderstelspecialist binnen de Erwin Hymer Group, introduceert het nieuwe HLC Smart levelsysteem. Het is een volautomatisch systeem, dat vanaf komend najaar verkrijgbaar is.

Het is dan leverbaar voor de Fiat Ducato en Mercedes Sprinter. Het nieuwe volautomatische Goldschmitt systeem zet een voertuig met één druk op de knop waterpas.

Waterdicht

Goldschmitt HLC Smart levelsysteemDe nieuwe hydraulische aggregaat van de HLC Smart is water- en stofdicht, zodat hij ook onder het voertuig kan worden geïnstalleerd. Hierdoor kan de bodem van de camper intact blijven en wordt ook kostbare bergruimte bespaard. Bovendien is het mogelijk om het systeem, als er een andere camper wordt aangeschaft, vrij eenvoudig te demonteren en onder de nieuwe aanwinst te monteren. Het systeem kost inclusief montage bijna 6.000 euro dus dat overzetten is dan wel zo economisch.

Bluetooth bedieningspaneel

Goldschmitt heeft veel aandacht besteed aan het gebruiksgemak, wat de Duitse onderstelspecialist ook net zo belangrijk vindt als de kwaliteit van de hardware. Daarom heeft Goldschmitt voor de HLC Smart een compleet nieuw bedieningspaneel ontwikkeld. Dat is via een Bluetooth-interface draadloos met de besturingseenheid verbonden. Hiermee kunnen de belangrijkste functies – zoals automatisch of handmatig waterpas zetten, het verstellen van de slaappositie alsmede een positie voor het legen van de tank, eenvoudig worden geselecteerd. Hierbij zorgt de ledverlichting voor een perfect zicht, zelfs in het donker.

Smartphone app

De gratis smartphone-app is straks beschikbaar voor Apple- en Android-toestellen. Deze biedt een nog groter scala aan functies. Een intuïtieve grafische interface zorgt voor veel gebruikerscomfort. Hiermee heeft de gebruiker ook veel extra opties beschikbaar, zoals een weegfunctie, startonderbreker, diagnose- en kalibratiemogelijkheden.

Weegfunctie

Met de geïntegreerde weegfunctie kunnen het werkelijke totale gewicht en de asbelasting snel en betrouwbaar worden bepaald. De weegfunctie is een integraal onderdeel van de smartphone-app en is gratis beschikbaar.

Eenvoudige installatie

De HLC Smart is ontwikkeld in nauwe samenwerking met ervaren monteurs van de Goldschmitt Technical Centers. Mede hierdoor zijn de technici van Goldschmitt erin geslaagd een levelsysteem te ontwikkelen dat een buitengewoon groot installatie- en onderhoudsgemak biedt.

Door de centrale hydraulische unit zijn componenten zoals de hydraulische pomp en de motor maar één keer nodig. Deze kunnen, omdat ze waterdicht zijn, onder de vloer worden geïnstalleerd. Hierdoor is het niet meer nodig om leidingen door de vloer van de camper heen te voeren. Verder zijn er ook veel minder kabels nodig. Enerzijds door de draadloze bediening via Bluetooth, anderzijds door de integratie van de besturingselektronica (ECU) in de hydraulische unit.

Like dit artikel
Tweet dit artikel