Goldschmitt introduceert verbeterde MoCa uitdraaisteunen

Goldschmitt MoCa Plus uitdraaisteunen

Goldschmitt introduceert verbeterde MoCa uitdraaisteunenGoldschmitt, buscamper, uitdraaisteunen

Op caravans en ook op de meeste vouwwagens zijn uitdraaisteunen min of meer standaard items. Dat is bij de meeste campers niet het geval. Dat hoeft ook niet per se, ze staan immers op 4 of 6 wielen zodat ze op zich behoorlijk stabiel staan.

Veel camperaars willen toch graag over uitdraaisteunen of zelfs een niveauregeling beschikken om de camper nog makkelijker stabiel en waterpas te kunnen zetten.

Het Duitse bedrijf Goldschmitt, dat is gespecialiseerd in de ondersteltechniek van campers, had daarom al een tijdje de naam MoCa Hubmatic uitdraaisteunen voor buscampers in het assortiment. Omdat alles nu eenmaal altijd beter kan, introduceert Goldschmitt nu de MoCa Plus, een doorontwikkeling van de eerdere steunen.

Wegrijbeveiliging en eenvoudigere montage

Ook de nieuwe MoCa uitdraaisteunen kun je, net als bij een caravan, met een slinger uit en indraaien. Ook zijn ze voorzien van een wegrijbeveiliging. Bij wegrijden klappen ze naar achteren weg zodat er niets wordt beschadigd. Bij de vorige steunen was de montage niet altijd even makkelijk. Dat is bij de nieuwe MoCa Plus uitdraaisteunen een heel stuk eenvoudiger geworden. Goldschmitt heeft nu namelijk gezorgd voor voertuig specifieke passtukken. Daardoor kun je de houders voor de steunen makkelijk en zonder boren op de goede plek bevestigen. Goldschmitt heeft dit ook zo uitgekiend, dat de steunen zo makkelijk mogelijk bereikbaar zijn zodat de bediening met de slinger zo makkelijk mogelijk gaat. De eerste omwenteling van de slinger zorgt ervoor dat de steun in verticale positie komt. Daarna is het een kwestie van verder draaien tot de gewenste stand is bereikt. Het hefvermogen is 500 kilo. Optioneel is er overigens niet alleen een adapter voor een schroefboormachine maar ook een geheel elektrische bediende uitvoering van de steunen verkrijgbaar. De nieuwe Moca Plus uitdraaisteunen worden vervaardigd voor buscampers die zijn gebouwd op basis van een Fiat Ducato, Citroën Jumper, Mercedes Sprinter of Peugeot Boxer vanaf bouwjaar 2006 of een VW Crafter van 2006 tot 2016. Ze hebben een adviesprijs vanaf € 179,-.

Meer informatie kun je vinden op de website van Goldschmitt.

Like dit artikel
Tweet dit artikel