Goldschmitt RouteComfort verhoogt rijcomfort Ducato buscampers

Fiat Ducato

Goldschmitt RouteComfort: beter veercomfort voor de Ducato

ZOETERMEER – Wie van een ontspannen campervakantie wil genieten, zal het op prijs stellen als het rijcomfort van de camper of buscamper prima in orde is.

Het is immers niet echt fijn rijden als je bij iedere verkeersdrempel, putdeksel of andere oneffenheid wordt geconfronteerd met de onvolkomenheden van het onderstel van je geliefde camper.

Ook aan het onderstel van de Fiat Ducato kan het één en ander worden verbeterd, aldus Goldschmitt. Dit bedrijf, dat deel uitmaakt van de Erwin Hymer Group, heeft zich helemaal toegelegd op het verbeteren van de onderstellen van campers.

Fiat Ducato

Niets dan lof over de kwaliteiten van de Fiat Ducato, maar het is en blijft een werkpaard waarbij het comfort niet altijd op de eerste plaats komt. Wie de Ducato als buscamper gebruikt, heeft nog wel eens te maken met de nukken van het overgedimensioneerde onderstel.

RouteComfort

Om eigenaren van buscampers voortaan te laten genieten van een veel comfortabeler rijdende Ducato, heeft Goldschmitt het „RouteComfort“ pakket ontwikkeld. Dat is speciaal bedoeld voor lichte buscampers, die de belastbaarheid van de Ducato niet volledig benutten. Het pakket bestaat uit een combinatie van veerpoten en schokdempers. Er zijn twee varianten, die geschikt zijn voor zowel het Light als het Maxi en Heavy chassis van de Fiat Ducato, vanaf modeljaar 2006. De verschillende versies van de veerpoten onderscheiden zich door de verschillende instellingen van de schokdempers. Ze worden individueel, aan de hand van de daadwerkelijke last op de vooras, ingezet.

De verbetering van het rijcomfort door het „RouteComfort“ is duidelijk merkbaar. Waar de originele vering nogal eens wat ongewenste trillingen en gebok veroorzaakte, word de bestuurder door de aanpassingen van Goldschmitt verwend met een beduidend soepeler vering.

Hulpvering of luchtvering

Goldschmitt luchtveringBij voertuigen, die juist wel de maximale aslast van de vooras benutten, is een verbetering van het rijcomfort te bewerkstelligen door de toepassing van sterkere veren voor de vooras.

Bovendien raadt Goldschmitt aan dat het ook de moeite waard is om de achteras te optimaliseren. Hier kan de toepassing van hulpveren of luchtvering een uitkomst zijn.

Montage

Wie een „RouteComfort“ op zijn Fiat Ducato wil, kan zich wenden tot de Hymer of Fiat Professional dealer en moet naast de aanschafprijs rekenen op ongeveer vier arbeidsuren voor de montage. Je kunt ook terecht bij één van de servicecentra van Goldschmitt in Duitsland. Die zijn in Walldürn (in het Odenwald, tussen Frankfurt en Würzburg), Polch (ten westen van Koblenz) en in Leutkirch (in de Allgaü).

Prijzen

De prijzen die Goldschmitt opgeeft zijn als volgt:

RouteComfort (vooras)

  • materiaal: € 799,00
  • montage: € 360,00

Hulpveren (achteras)

  • materiaal: € 299,00
  • montage: € 180,00

Extra luchtveren, 8 inch, 2-voudig systeem (achteras)

  • materiaal: €  899,00
  • montage: € 360,00
Like dit artikel
Tweet dit artikel