Google Maps Navigatie beschikbaar in Nederland

kampeerzaken.nlGoogle heeft de optionele turn-by-turnnavigatie op basis van Google Maps, die al een tijd beschikbaar was in de Verenigde Staten, nu ook geactiveerd in Nederland en België. Android-gebruikers krijgen via Google Maps Navigatie nu toegang tot gesproken navigatie.

 

Daarbij kan de gebruiker de  route op de kaart  volgen welke de eerder beschikbare tekstaanwijzingen ondersteunen. Bijzonder is dat men de route op verschillende manieren (layers) kan bekijken, niet alleen als landkaart, satellietopname maar ook via Streetview.  Ook kan verkeersdrukte in beeld worden gebracht en o.a. tankstations en restaurants op het scherm worden geplaatst.


 

https://www.youtube.com/watch?v=tGXK4jKN_jY Om te kunnen navigeren met Google Maps Navigatie dienen Android-gebruikers over versie 1.6 of hoger te beschikken. Verder is het een on-line dienst, dus het vergt nogal wat dataverkeer wat deze gratis dienst onveroopt nog best kostbaar kan maken. Nu valt daar wel een mouw aan te passen: de applicatie slaat de kaarten van een geplande route namelijk wel lokaal op, dus er kan onderweg off-line worden genavigeerd zolang er maar niet van de route wordt afgeweken.

Like dit artikel
Tweet dit artikel