Gratis WiFi op 80 plaatsen in Zeeland

kampeerzaken.nlMobiel internetten met smartphones, tablets en Ipad’s is de laatste jaren fors toegenomen. Gezien het groeiende dataverkeer schroeven de aanbieders de datalimieten terug, waardoor de vraag naar draadloos internet via open WiFi-verbindingen dan ook steeds verder toeneemt. 

 

Multi-utility bedrijf DELTA, Provincie Zeeland enPromotie Zeeland Delta (een samenwerkingsverband tussen de Zeeuwse VVV’s) hebben daarom de handen ineen geslagen om een open Wifi netwerk te ontwikkelen op de drukbezochte plekken in Zeeland. In de zomer van 2012 kunnen bezoekers en inwoners op tal van toeristische locaties in Zeeland gebruik maken van WiFi. Zeeland is hiermee de eerste provincie in Nederland die op zo’n brede schaal gratis WiFi beschikbaar stelt voor bezoekers en inwoners.


 

WiFi op ruim 80 plaatsen in Zeeland

kampeerzaken.nlHet zal op ruim 80 plaatsen in Zeeland mogelijk worden om in de openbare ruimte gratis gebruik te maken van WiFi. Wie een snellere verbinding wil kan daar tegen betaling gebruik van maken.

 

Op dit moment wordt in kaart gebracht op welke locaties het WiFi netwerk als eerste wordt uitgerold en wat de kosten zullen zijn van een snellere internetverbinding.

 

Het is de bedoeling om vanaf juli WiFi beschikbaar te hebben op de drukst bezochte plekken in Zeeland. Na de zomer zal het aantal ‘hotspots’ daar waar wenselijk is worden uitgebreiden binnen de provinciegrenzen.

 

Bron: Promotie Zeeland Delta

 

Like dit artikel
Tweet dit artikel