Green Key voor zeven Natuurkampeerterreinen

kampeerzaken.nlOnlangs ontvingen weer zeven Natuurkampeerterreinen de Green Key, het internationale keurmerk voor duurzaam beheer in de recreatieve en toeristische sector.

 

De aandacht voor duurzaamheid op de Natuurkampeerterreinen is de laatste jaren verder toegenomen. Zij ontvingen de Green Key tijdens de Vechtdal Duurzaamheidsfair in Ommen uit handen van directeur Erik van Dijk van de stichting Keurmerk, Milieu, Veiligheid en Kwaliteit (KMVK).


 

Omdat het stimuleren van duurzaam toerisme een van de kernwaarden van Stichting Natuurkampeerterreinen is, en om nog meer tegemoet te komen aan de toenemende vraag naar duurzaamheid in de recreatiesector is in 2011 een speciaal op Natuurkampeerterreinen toepasbare set normen voor de Green Key ontwikkeld.

 

Zeven Natuurkampeerterreinen hebben, na het volgen van een workshop, de eerste stap gezet en hebben op hun toch al duurzaam ingerichte terrein extra maatregelen doorgevoerd waardoor zij voor het keurmerk Green Key in aanmerking konden komen. Zes van de zeven terreinen behaalden direct de Gouden Green Key, één terrein behaalde de zilveren Green Key en kan volgend jaar op voor Goud. Het gaat om de volgende Natuurkampeerterreinen:

 

 

Er waren al een aantal Natuurkampeerterreinen die over een Green Key voor campings beschikten: de Groene Hen in Uffelte (DR), Thyencamp in Hooghalen (DR), De Roos in Ommen (O) en Harskamperdennen in Kootwijk (GL). Er zijn in totaal nu elf Natuurkampeerterreinen met een Green Key certificering.

 

Stichting Natuurkampeerterreinen is hier bijzonder blij mee en hoopt dat dit aantal in de toekomst zal groeien. Het is een versteviging van de groene positie van de Natuurkampeerterreinen in het algemeen.

 

Like dit artikel
Tweet dit artikel