Groepskamperen op speciale Natuurkampeerterreinen

Eén van de GroepsNatuurkampeerterreinen

Eén van de GroepsNatuurkampeerterreinen

NIEUWEGEIN – De Stichting Natuurkampeerterreinen startte vorig seizoen met de erkenning van twee groepskampeerterreinen. Dit gebeurde omdat men een toenemende vraag naar kamperen met groepen families en vrienden in de natuur signaleerde. Omdat een gewoon Natuurkampeerterrein, vanwege de gewenste rust voor de andere kampeerders, natuurlijk niet echt geschikt is voor het kamperen met grote groepen heeft men naar een oplossing gezocht en die gevonden in de vorm van een Groepsnatuurkampeerterrein.

Natuurkamperen

Dit jaar kunnen groepen kampeerders terecht op maar liefst zeven GroepsNatuurkampeerterreinen. Ook zij kunnen genieten van een kop warme soep bij het kampvuur, hutten bouwen in het bos of tot diep in de nacht naar de sterren kijken. De GroepsNatuurkampeerterreinen zijn te herkennen aan de speciale welkomstborden en vlaggen bij het terrein. De nieuwe groepsterreinen in 2014 zijn: De Jarden in Nietap (Drenthe), Jena in Hummelo (Gelderland), Oostermaet in Okkenbroek (Overijssel), De Abbert in Dronten en De Altena in Zeewolde (Flevoland). De eerste twee waren jarenlang gewone Natuurkampeerterreinen, maar gaan zich nu toeleggen op groepen. Behalve groepen families en vrienden zijn ook verenigingen, scoutinggroepen en schoolklassen welkom op de terreinen.

Totaal negen nieuwe Natuurkampeerterreinen in 2014

Kampeerders die niet in groepen kamperen maar evengoed wel optimaal van de natuur willen genieten kunnen dit jaar profiteren van de negen nieuwe Natuurkampeerterreinen die er in Nederland bij zijn gekomen. Een deel daarvan zijn de eerder genoemde GroepsNatuurkampeerterreinen. Alle terreinen liggen midden in of naast een natuurgebied, ver weg van bebouwing en georganiseerde recreatie.

Een overzicht van alle groepskampeerterreinen en normale Natuurkampeerterreinen is onder andere te vinden in de gratis ‘Kamperen’ app (voor iPhone en Android) en in Het Groene Boekje 2014 dat dit jaar in een oplage van maar liefst 51.000 exemplaren is verschenen. Achter in deze kampeergids zit ook de Natuurkampeerkaart, deze kaart is verplicht voor het kamperen op alle Natuurkampeerterreinen. Meer informatie is te vinden op www.natuurkampeerterreinen.nl.

Like dit artikel
Tweet dit artikel