Grootste beurs Caravana voor 2014 al bijna vol

Caravana-2013-5LEEUWARDEN – Het aantal inschrijvingen voor de grootste kampeerbeurs van ons land loopt goed.

De Caravana 2014 is met nog vier maanden te gaan al nagenoeg volgeboekt. Als je nog een plaatsje wilt bemachtigen, moet je vliegensvlug zijn.

Projectmanager Douwina Yntema is dik tevreden. “Meer dan 95 procent van de beschikbare ruimte is nu ingevuld. Dat is een enorme stijging ten opzichte van vorig jaar. Uit het feit dat standhouders massaal kiezen voor de Caravana, spreekt vertrouwen. Daar zijn we ontzettend blij mee. Het betekent dat we op de juiste weg zijn.”

Veelzijdig
Steeds meer nationale en internationale bedrijven kiezen er voor om hun wereldprimeurs voor het eerst op de Caravana te presenteren. Yntema: “Ook voor de 54e editie hebben we weer de wereld aan noviteiten, zowel tenten, caravans, campers als benodigdheden. We steken veel energie in presentatie en proberen een veelzijdige beurs neer te zetten. De Camper en Caravan van de ToekomstOnderdeel daarvan is een designwedstrijd met als onderwerp ‘De Camper en Caravan van de Toekomst’ waaraan verschillende hogescholen deelnemen. Voor Caravana 2014 kunnen de ‘productontwikkelaars van de toekomst’ ideeën bedenken en ontwerpen creëren op basis van hun eigen visie. Maquettes van de tien genomineerde ontwerpen zullen op de beurs worden getoond. Deze tien beste ontwerpen zijn ook in de race voor de publieksprijs toegekend door de bezoekers van de Caravana.”

KCK Camper en Caravan van het Jaar

Een van de hoogtepunten van Caravana 2014 is de Camper en Caravan van het Jaar 2014 verkiezing. Deze verkiezing is een initiatief van de ANWB Kampeer & Caravan Kampioen. Deze jaarlijkse vakjury bestaande uit journalisten met ruime ervaring en inzicht in de volledige caravan- en campermarkt, bepaalt de uiteindelijke winnaars. In deze verkiezing weegt de jury alle modellen mee die in dat modeljaar nieuw of (sterk) vernieuwd zijn verschenen. De consumentenprijs moet op het moment van de jurering bekend zijn. Innovatie levert extra waardering op. De winnaars worden bekendgemaakt tijdens de opening van de beurs. Beide winnaars zijn de gehele periode te bewonderen op de stand.

Grootste

Met ruim vierhonderd exposanten en bijna 45.000 bezoekers tijdens de afgelopen beurseditie, is de Caravana de grootste kampeerbeurs van Nederland. Caravana 2014 wordt gehouden van 23 tot en met 28 januari in het WTC Expo in Leeuwarden.

Like dit artikel
Tweet dit artikel