Ook grote campings draaien goed seizoen ondanks crisis

kampeerzaken.nlGrote campings met veel voorzieningen hebben, zo blijkt uit onderzoek van campingspecialist ACSI, ondanks de economische crisis een goed seizoen gedraaid. Kleinere campings met weinig voorzieningen hebben het echter moeilijk.

 

ACSI heeft een groot aantal campingeigenaren uit heel Europa gevraagd naar hun ervaringen en bevindingen van 2009, en wat hun plannen voor de toekomst zijn. Veel campings hebben dit jaar dezelfde of zelfs betere resultaten behaald dan vorig jaar. Dit betreft dan vooral de grotere campings met veel faciliteiten. Kleinere campings met relatief weinig faciliteiten draaiden vaak wel een moeizaam seizoen en zullen met name de concurrentie van boerencampings overvinden.


 

Meer campinggasten uit eigen land

kampeerzaken.nlEr kwamen volgens de campingeigenaren dit seizoen meer gasten uit eigen land of uit de omringende landen. Begin juli was iets rustiger dan in augustus. Rustigere periodes op de campings, veelal in het laagseizoen, zijn volgens de campingeigenaren over het algemeen te wijten aan het slechte weer. De kortingssystemen in het laagseizoen, bijvoorbeeld die van CampingCard ACSI, zorgen ervoor dat de campings in dit geval nog enigszins gevuld zijn.

 

Investeren in toekomst

kampeerzaken.nlOmdat de crisis de campingbranche niet sterk getroffen heeft, zien eigenaren de toekomst veelal zonnig tegemoet. Campings zijn ook opvallend meer gaan investeren in stacaravans, omdat de kampeerders vaker dan voorheen voor luxe en comfort kiezen. Bovendien worden veel voorzieningen op campings aangepakt, zoals het zwembad en het sanitair. Ook doen de campings steeds meer aan promotie, blijkt onder meer uit de toenemende belangstelling van campings om in vakantie- en kampeerbeurzen te participeren.

 

Like dit artikel
Tweet dit artikel