Grotere camper met rijbewijs B of BE?

kampeerzaken.nlVolgens De Telegraaf gaat VVD’er Paul de Krom morgen een motie indienen om houders van het rijbewijs B en BE met een camper met een maximaal gewicht van 4250 kilogram te laten rijden, in plaats van de hudige maximaal 3500 kilogram.

Het is maar de vraag of minister Eurlings het maximumgewicht voor het B(E) rijbewijs inderdaad naar 4250 kilo wil verhogen.

Hoewel de verkeersveiligheid er volgens Paul de Krom niet direct onder te leiden heeft, zijn er door de Europese transportraad een paar jaar geleden namelijk eenduidige afspraken over gemaakt.
 De Europese transportraad heeft in maart 2006 een akkoord bereikt over de Derde Europese Rijbewijsrichtlijn. Voor caravans en aanhangwagens houdt dit het volgende in:

• Met het B-rijbewijs wordt het mogelijk om combinaties van auto en aanhanger of caravan tot 4250 kg te besturen. Wel wordt een korte training verplicht voor bestuurders van wagens en aanhangers tussen 3500 en 4250 kilo.

• Voor campers blijft de gewichtsgrens van 3500 kg gelden. Boven deze grens moet men in het bezit zijn van een C1 rijbewijs.

Telegraaf: Met licht rijbewijs toch in grote camper

Like dit artikel
Tweet dit artikel