GSI Pinnacle Pro: extra slanke tweepits kookplaat

GSI Pinnacle Pro

GSI Pinnacle Pro: extra slanke tweepits kookplaat

Als de GSI Pinnacle Pro Ultra-Thin Camp Stove is ingeklapt, heeft hij wel wat weg van een hele grote, extra brede laptop.

Maar het is niets meer en niets minder dan een heel slanke, minimalistische tweepits kookplaat. GSI zelf claimt dat dit het “de dunste high-performance tweepits gaskookplaat” is. En dat zou best eens waar kunnen zijn.

De GSI Pinnacle Pro meet ingeklapt slechts 50 x 31 x 3,5 centimeter (breedte x diepte x hoogte) en weegt ongeveer 4 kilo. Daardoor is hij een stuk makkelijke mee te nemen en op te bergen. De kookplaat heeft twee 11.000 BTU-branders. Deze zijn veel dunner dan de gebruikelijke branders, waardoor deze ultraslanke behuizing mogelijk is. Uiteraard zijn ze voorzien van een piëzo-ontsteking, zodat een aparte aansteker niet nodig is. Het pannenrooster is eenvoudig afneembaar zodat het reinigen kinderspel is. Tijdens het koken beschermt het deksel, samen met de schotjes aan de zijden, het vuur tegen de wind. De schotjes zijn relatief laag zodat ze zo min mogelijk in de weg zitten bij het koken.

Nog niet in Europa

GSI levert de Pinnacle Pro standaard met een aansluiting voor standaard ‘Amerikaanse’ propaanflessen van 450 gram. Dat kan lastig zijn, ook al zijn die ook in Nederland te koop. Alleen is dat nog niet het geval voor de Pinnacle Pro zelf. Deze is nog niet in productie, er loopt momenteel een Kickstart-campagne om de productie te financieren. En als hij in productie gaat, is hij vanwege de goedkeuring vooralsnog alleen in de VS en Canada te koop. Daarna wordt gekeken of GSI de kookplaat ook in Europa zal laten certificeren en daar gaan verkopen.

Volgens GSI Outdoors kan de kookplaat met zo’n 10 kilo worden belast en bestaat de constructie uit RVS en een gegoten legering. Op de Kickstarter-campagne voor de GSI Pinnacle Pro staat dat de prijzen beginnen bij $175.

Like dit artikel
Tweet dit artikel