GT Roof daktent wint Outdoor Industry Award

GT Roof daktent

GT Roof daktent wint Outdoor Industry Award

In het Duitse Friedrichshafen vindt deze week de beurs ‘Outdoor 2018’ plaats. Dit is de grootste Europese vakbeurs op het gebied van buitensport. Zoals bij zoveel beurzen, werden ook hier een aantal Awards uitgereikt.

Eén van de winnaars is de GT Roof daktent van Gentletents. De tenten van dit Oostenrijkse bedrijf zijn ook in Nederland op verschillende beurzen te zien geweest. Je kunt ze herkennen aan de vrij dikke luchtkokers.

Die kokers zijn noodzakelijk omdat het oppompbare tenten zijn. Dit soort tenten is de laatste tijd erg populair. Dat geldt ook voor daktenten, die je de laatste jaren meer en meer ziet. Niet alleen op dikke terreinwagens, maar ook op stationwagens en bestelbusjes. De GT Roof van Gentletents weet als eerste deze twee populaire zaken met elkaar te verenigigen. En met succes. De daktent bevond zich onder 250 andere inzendingen maar wist toch de Outdoor Industry Award 2018 Winner in de wacht te slepen.

De GT Roof daktent wist de jury onder meer te overtuigen door de eenvoudige manier van opzetten en het geringe gewicht. De tent weegt maar zo’n 25 kilo en het oppompen is kinderspel dankzij de elektrische pomp. De basis van de tent wordt gevormd door een aluminium raamwerk, waarop een luchtbed van 220 x 140 cm is geplaatst. Door de slimme vormgeving is bijna overal in de tent een hoogte van 130 cm beschikbaar. De tent kan niet alleen op een dak, maar ook op de laadbak van een pick-up worden geplaatst. En wie wil, kan hem ook gewoon op het water laten drijven. De daktent is leverbaar in drie kleurcombinaties en heeft een adviesprijs van ongeveer 2200 euro.

Like dit artikel
Tweet dit artikel