Haglöfs Leftover: slaapzak van restjes

Haglöfs Leftover slaapzak

Haglöfs Leftover: slaapzak van restjes

De Haglöfs Leftover slaapzak ziet er anders uit, omdat hij ook anders is. Hij is namelijk gemaakt van restjes. Daarom is hij uitgevoerd in willekeurige kleuren.

De gebruikte materialen zijn stuk voor stuk hoogwaardig. Maar in plaats van die restjes op te stapelen en bij het wereldwijd groeiende afvalprobleem te voegen, heeft Haglöfs ze omgetoverd tot 105 comfortabele slaapzakken.

Duurzaamheid centraal

“Bij Haglöfs staat duurzaamheid centraal in alles wat we doen. Het is een fundamenteel onderdeel van ons bedrijf en we werken er hard aan om voortdurend te verbeteren en oplossingen te vinden die de impact van ons bedrijf op het milieu verminderen. Dit voedt ook ons creatieve proces – en zo hebben we de Leftover slaapzak gecreëerd. We wilden een manier vinden om ongebruikt materiaal te gebruiken dat overbleef van onze productieprocessen. Het bleek een geweldig idee te zijn om er kleurrijke slaapzakken van te maken”, aldus Jennie Johansson, ontwerper en ontwikkelaar bij Haglöfs.

Product met een verhaal

De kenmerkende strepen en kleurrijke banden van de Leftover slaapzak zijn niet alleen een ontwerpeigenschap. Ze vertellen ook het verhaal van hoe de slaapzak is gemaakt; van materiaal dat anders tijdens het productieproces zou zijn weggesneden, verzameld en weggegooid.

Heerlijke nachtrust tijdens elk buitenavontuur

Naast het unieke uiterlijk is de Leftover slaapzak uitgerust met alle functies die nodig zijn voor avonturen in de natuur. De Leftover slaapzak is gebouwd met een mummievorm met een nauwsluitende capuchon en een zijritssluiting voor gemakkelijke toegang. De Haglöfs slaapzak is gemaakt van hoogwaardige materialen, zoals een gerecycled bluesign® polyester en polyamide schelpweefsel dat is behandeld met fluorkoolstofvrije DWR waterafstotende coating. Hij is geïsoleerd met Trifusion® Eco, een slim, veelzijdig en veerkrachtig materiaal dat zich mooi inpakt. Het biedt voldoende isolatie tot wel -11 °C., en weegt ongeveer 1700 gram, exclusief de compressiezak.

Gelimiteerde oplage

Restjes zijn niet onbeperkt. Daarom is de Leftover slaapzak verkrijgbaar in een gelimiteerde oplage van 105 stuks. De slaapzak zal deze maand verkrijgbaar zijn in de brandstores van Haglöfs, op haglofs.com en via een aantal geselecteerde dealers. De verkoopprijs inclusief viervoudige compressiezak ligt rond de € 160,-.

Like dit artikel
Tweet dit artikel