Handgemaakte retrocamper uit Engeland

Handgemaakte retrocamper uit Engeland

Je hoeft voor een retrocamper naar Amerikaans model niet helemaal de oceaan over te steken. Ze worden namelijk ook gewoon in Engeland gemaakt.

De zogenaamde Retro Tourer is een camper wordt gebouwd door het familiebedrijf van Marion en Buzz Burrell uit Braunton, North Devon. Hun camper is ontstaan uit het idee van een camper met hedendaags comfort, maar met de look & feel van de Airstream caravans.

Marion en Buzz hebben vier kinderen, en wilden graag met de hele familie met de camper op pad kunnen, zonder steeds een extra tent op te moeten zetten. Zij hebben tijdens hun zoektocht heel wat campers gezien, maar geen enkele die voor hen dé oplossing was.  Daarom besloten ze om er zelf een te ontwerpen en te bouwen. Omdat ze op dat moment een Volkswagen T5 hadden welke hun prima beviel, besloten ze dat de basis voor hun camper ook een Volkswagen zou worden. Ook stond voor hun vast, dat de camper een echte retrolook zou moeten krijgen. Zelfs de naam hadden ze al bedacht: Retro Tourer.

Toen ze eenmaal klaar waren met hun camper, kregen ze daar ontzettend veel positieve reacties op. Ook werd er gevraagd waar deze camper te koop was. Dat bracht hun op het idee om de retrocamper ook voor anderen te gaan bouwen. Daarbij hebben ze de indeling wel iets aangepast, omdat niet iedereen op een camper met 6 slaapplaatsen zit te wachten. Er zijn verschillende indelingen beschikbaar, die 2 tot 6 slaapplaatsen hebben. De mooie retrovorm is uiteraard behouden en het interieur sluit er prachtig bij aan. Alle campers worden op bestelling gemaakt, er zijn dus nogal wat mogelijkheden op het gebied van maatwerk. Wie liever niet zo’n mooie glanzende aluminium opbouw wil, kan bijvoorbeeld ook voor gekleurde zijwanden kiezen, al of niet in aluminium of polyester sandwichplaat.

Marion en Buzz kunnen hem eventueel leveren in de vorm van een rijdend kantoor, of als verkoopwagen. Het is zelfs mogelijk om hem te bestellen als complete foodtruck, inclusief steenoven voor de pizza’s. Meer informatie kun je vinden op de website van de Retro Tourer.

Like dit artikel
Tweet dit artikel