Hannes Camper breidt uit met de Viica

Hannes Camper Viica

Hannes Camper breidt uit met de Viica

Het Duitse bedrijf Hannes Camper is ooit begonnen als verhuurder van buscampers. Ongeveer een jaar geleden is men ook zelf buscampers gaan produceren. Die eerste twee modellen waren de Hannes en Großer Hannes.

Op de komende editie van de CMT, die in januari in de Messe Stuttgart plaats zal vinden, zal Hannes Camper een geheel nieuwe serie buscampers introduceren. De nieuwe serie zal Viica en zal vooralsnog in twee verschillende lengtes annex indelingen worden aangeboden.

De Viica-serie van Hannes Camper

De Viica-serie van Hannes Camper omvat twee modellen, die allebei beloven de kampeerervaring naar een hoger niveau te tillen en op basis va de Citroën Jumper worden gebouwd.

Hannes Camper Viica

Het eerste model, met een lengte van 6 meter, is uitgerust met een dwarsbed achterin. Het tweede model, iets langer met een lengte van 6,40 meter, heeft achterin twee eenpersoonsbedden. Kampeerliefhebbers kunnen, afhankelijk van hun individuele voorkeuren en behoeften, dus kiezen wat voor hen het prettigst is. Beide indelingen bieden overigens ook een hefdak met een extra tweepersoons bed, zodat gebruikers in de Viica buscampers over 4 slaapplaatsen kunnen beschikken.

Waar de eerste eigen campers van Hannes door camperbouwer Roberta werden gebouwd, zien we nu in de afbeeldingen hier en daar de naam Pössl staan. Het zou dus kunnen dat men de productie van deze modellen bij Pössl uitbesteedt.

De 6 meter Viica: compact en comfortabel

De 6 meter lange Viica is ontworpen voor optimaal gebruiksgemak en comfort binnen een compacte ruimte. Het dwarsbed achterin biedt een gezellige slaapruimte, terwijl de slimme indeling zorgt voor voldoende leefruimte. Ondanks de beperkte afmetingen, bevat dit model alle essentiële voorzieningen die men verwacht in een moderne camper, inclusief een keukenblok, zitgedeelte, was/toiletruimte en voldoende opbergruimte. Om de doorloop ruim genoeg te houden, is het keukenblik enigszins schuin geplaatst.

De 6,40 meter Viica: iets meer ruimte en individualiteit

Het 6,40 meter lange model van de Viica-serie legt de nadruk op ruimtelijkheid en individualiteit. De eenpersoonsbedden achterin bieden meer privacy en gemak, ideaal voor paren die liever niet te dicht naast elkaar slapen, of voor vrienden of familieleden die samen reizen. Deze 40 centimeter langere camper biedt ook wat extra opbergruimte in de banken onder de bedden, en ook een iets groter keukenblok.

Design en comfort

Hannes Camper heeft naar eigen zeggen bijzonder veel aandacht besteed aan het interieurdesign van de Viica-serie. Beide modellen kenmerken zich door een stijlvol en functioneel ontwerp, met oog voor detail. Het gebruik van hoogwaardige materialen en het streven naar maximaal comfort maken deze campers niet alleen praktisch, maar ook een genot om in te verblijven.

Beschikbaarheid

Hammes Camper wil met de Viica-serie een breder publiek aanspreken. Hoewel specifieke prijsinformatie op dit moment nog niet beschikbaar is, belooft Hannes Camper een competitieve prijsstelling, passend binnen het segment van kwalitatieve, maar betaalbare campers. Of deze campers inderdaad een breed publiek aanspreken kunnen we medio januari zien. Dan beleven beide Viica-modellen hun première op de CMT in Stuttgart. Hopelijk zijn er tegen die tijd ook betere foto’s beschikbaar.

Foto 1: Autoren-Union Mobilität/Hannes Camper

 

Like dit artikel
Tweet dit artikel