Hefbed en zitgroep achterin in de Mega Lounge buscamper

Mega Mobil Mega Lounge buscamper

Hefbed en zitgroep achterin in de Mega Lounge buscamper

De meeste buscampers hebben redelijk overeenkomstige en beproefde indelingen. Maar er zijn altijd camperbouwers die proberen om een betere, handigere indeling te bedenken, al was het maar om eens een keer een andere doelgroep aan te spreken.

De Sloveense camperbouwer Mega Mobil introduceert de Mega Lounge, een buscamper met een naar eigen zeggen ‘ruimte creërende’ indeling waarin men een hefbed combineert met een zitgroep achterin.

Hefbed boven zitgroep

Er zijn natuurlijk al wat buscampers met een hefbed. Dat al of niet elektrisch bediende hefbed is dan vooral bedoeld om extra berg- of opslagruimte te creëren zodat je ook grotere stukken bagage zoals fietsen of surfplanken mee kunt nemen. Maar in de Mega Mobil Mega Lounge heeft het hefbed een heel ander doel, namelijk ruimtebesparing. Je hebt een bed immers alleen maar nodig om te slapen. Dan is het met name in een buscamper, waar iedere vierkante centimeter telt, wel zo handig als dat bed overdag geen ruimte inneemt.

Dan is een hefbed, dat overdag vlak tegen het plafond is getrokken, dé oplossing. Bij de Mega Lounge, ongeacht of je nu de 540, 600 of 640 indeling kiest, bevindt dat hefbed zich boven de achterin geplaatste loungehoek.

Zithoek achterin

Overdag kun je in die zithoek comfortabel en gezellig zitten en zodra het tijd wordt om te gaan slapen, laat je het hefbed zakken en heb je achterin de camper een tweepersoons bed. Dit zithoek is bovendien ruimer en gezelliger dan de gebruikelijke zitgroep voorin. Als de tafel van de zithoek opzij wordt geschoven, kun je de ruimte tussen de banken overigens nog steeds gebruiken voor het vervoer van bijvoorbeeld fietsen.

Ruime badkamer

Doordat in deze indeling die gebruikelijke zitgroep voorin dus ontbreekt, heb je daar weer beduidend meer ruimte. Die extra ruimte merk je vooral in de badkamer. De badkamer in de meeste buscampers biedt vaak amper genoeg ruimte ‘om je kont te kunnen keren’. Maar in de badkamer van de Mega Lounge beschik je over aardig wat ruimte. Waar zich normaal die zitgroep bevindt, is nu namelijk plaats voor een douche, wastafel en toilet naast elkaar. Onderstaand de foto’s van de kleinste 540-indeling:

Door de positie van de badkamer direct achter de voorstoelen, is er achter de bestuurdersstoel ook een wand. Daarop heeft men haken aangebracht waar je je jassen aan kunt ophangen. Er zijn maar weinig buscampers met een kapstok. Bovendien heeft Mega Mobil aan die wand ook een kleine opklapbare tafel gemonteerd zodat je daar eventueel een kleine werkplek van kunt maken.

Meerdere basisvoertuigen

Mega Mobil kan de Mega Lounge buscamper op verschillende basisvoertuigen bouwen. Afhankelijk van het model kun je kiezen uit een Fiat Ducato, Citroen Jumper, Opel Movano, Peugeot Boxer, VW Crafter of MAN TGE.

Like dit artikel
Tweet dit artikel