Helinox Café Chair en Café Table voor meer comfort bij een actieve zithouding

Helinox Café Chair en Café Table

Helinox Café Chair en Café Table voor meer comfort bij een actieve zithouding

Een goede kampeerstoel  en -tafel kan veel bijdragen aan het comfort tijdens je kampeervakantie, ook als je op de grammetjes moet letten.

De nieuwe Helinox Café Chair en Café Table moeten die lichtgewicht kampeerders hoogstaand zitcomfort bieden. Het mooie van deze twee producten is dat ze niet zo laag zijn. Dat maakt een actieve zithouding mogelijk en draagt in hoge mate bij aan het zitcomfort als er aan tafel wordt gegeten, gewerkt of wat dan ook.

Los van elkaar te koop

Je kunt de Helinox Café Chair en Café Table uiteraard separaat van elkaar kopen. Logisch, je wilt meestal immers meerdere stoelen en één tafel. Hoewel ze niet samen als pakket worden geleverd, zijn ze wel bedoeld om samen aan te schaffen. Dit omdat de zithoogte en -hoek van de stoel perfect zijn afgestemd op de hoogte van de tafel. Volgens Helinox zou deze set daarom zelfs prima als alternatieve werkplek kunnen functioneren.

Helinox Café Chair

Helinox Café ChairDe Café Chair is iets groter dan het populairste model van Helinox, de Chair One. De Helinox Café Chair is 85 cm hoog, 55 cm breed en 50 cm diep. Deze stoel staat volgens Helinox 12 graden meer rechtop dan de Chair One. Daardoor heeft hij een meer functionele zithoek die het makkelijker en prettiger maakt om aan de tafel te werken, spelletjes doen of wat dan ook.

De stoel heeft een shockcordsysteem waarmee je hem snel kunt opzetten. Wanneer de stoel is ingeklapt, vormt hij een koker van 62 x 19 x 12 cm. De stoel weegt slechts 1.4 kg, heeft een draagvermogen van 145 kg en is verkrijgbaar in de kleuren zwart of bosgroen.

Helinox Café Table

Helinox Café TableDe Helinox Café Table is 69 cm hoog, wat hem precies op de goede hoogte voor de Café Chair brengt. Met een formaat van 60 x 60 cm biedt hij redelijk wat ruimte, al zal het voor meer dan 2 personen wat aan de krappe kant zijn. De tafel heeft in tegenstelling tot andere Helinox tafels een stevig en stijf oppervlak uit massief materiaal. Dat maakt het werken aan tafel uiteraard een stuk handiger. Verder is het tafelblad warmtebestendig tot 180°C en kan de tafel tot 50 kilo belast worden. De vier poten zijn via een centrale kolom met elkaar zijn verbonden, zodat de tafel ook op een wat minder vlakke ondergrond stabiel staat.

Ingeklapt zit de 3,85 kg wegende Helinox Café Table in een platte foedraal met ritssluiting die je als een draagtas kunt dragen. Het tafelblad is uit één stuk vervaardigd zodat de foedraal wel redelijk fors van afmeting is.

Like dit artikel
Tweet dit artikel