Helinox Chair One uitgegroeid tot complete serie

Helinox Chair One

Helinox Chair One uitgegroeid tot complete serie

ZOETERMEER – De slogan van Helinox, “Comfort voor iedereen. Altijd en overal”, is duidelijk van toepassing op de Chair One, die Helinox een paar jaar geleden ïntroduceerde. Deze Chair One vormt inmiddels de basis voor een compleet assortiment lichtgewicht kampeerstoelen van Helinox.

Een lichtgewicht stoel, die er goed uit zit, comfortabel zit, en makkelijk meegenomen kan worden. Helinox heeft het zichzelf met deze doelstellingen niet gemakkelijk gemaakt. Evengoed lijkt het bedrijf, als we naar de Chair One en de andere stoelen van Helinox kijken, hier wonderwel in geslaagd.

Want de Chair One is inderdaad een lichte, klein in te vouwen stoel die zo te zien ook best wel comfortabel zal zitten. Qua uiterlijk doet de stoel ultramodern aan. In tegenstelling tot de eveneens klein opvouwbare paraplustoelen moet je de Chair One niet inklappen, maar uit elkaar halen. Dat gaat eenvoudig, maar voor de zekerheid levert Helinox een handleiding mee.

Helinox Chair OneOm voor iedereen een optimaal comfort te bieden, zijn stoelen vaak verstelbaar. Helinox heeft niet voor een verstelbare stoel gekozen, maar levert de stoel gewoon in verschillende maten. Hiermee kan er materiaal, en dus ook gewicht en volume, worden bespaard waardoor de stoel zo licht en compact mogelijk is. De stoel is, als je hem uit elkaar haalt, zelfs ongeveer zo klein als een fles drinken. Er wordt gebruik gemaakt van een TH72M aluminium frame, waarvan het materiaal betrokken wordt van DAC Poles, een gerenommeerde leverancier van hoogwaardige, lichtgewicht tentstokken. Daardoor weegt de Chair One slechts 860 gram. De zitting is aan de zijkanten en achterzijde vervaardigd gevormd van geperforeerd materiaal, om op warme dagen voor de nodige ventilatie te zorgen. De zitting zelf is gepolsterd voor een optimaal zitcomfort.

De Helinox Chair One heeft verschillende prijzen gewonnen, waaronder bekende Red Dot Design Award. Daardoor is er ook de nodige publiciteit en aandacht, zodat ook al de eerste kopieën zijn gesignaleerd. Helinox heeft in de tussentijd niet stil gezeten, en op het succesvolle concept een complete lijn lichtgewicht kampeerstoelen ontwikkeld. Zo is er bijvoorbeeld de Helinox Chair Zero, deze won afgelopen zomer de prestigeuze Gold Award tijdens Outdoor Industry Awards 2017 in het Duitse Friedrichshafen.

Helinox levert de Chair One in de kleuren zwart, rood, groen en bruin, de stoel heeft in de standaardmaat een adviesprijs van 100 euro.  Hij is ook leverbaar in de maten Mini, L en XL Version, voor een adviesprijs van 75, 120 respectievelijk 145 euro. De Mini kan met 90 kilo worden belast, de andere modellen met 145 kilo.

Meer informatie over de Chair One kun je uiteraard vinden op de website van Helinox.

Like dit artikel
Tweet dit artikel