Helinox Cot One Convertible nu ook in geïsoleerde uitvoering

Helinox Cot Convertible Insulated

Helinox Cot One Convertible nu ook in geïsoleerde uitvoering

De Cot One Convertible van Helinox is een comfortabel, lichtgewicht veldbed. Er zijn nu eenmaal voor mensen liever ‘wat van de grond af’ slapen. Dan is de Cot One Convertible een prima keuze.

Alleen hebben veldbedden – en dat geldt ook voor deze – het probleem dat ze zo slecht isoleren. Daarom brengt Helinox ook de Cot One Convertible Insulated uit. Deze heeft ook een zelfopblazende, isolerende slaapmat.

Cot One Convertible Insulated

De nieuwe Cot One Convertible Insulated biedt een hoge isolatiewaarde (R-waarde 5). Dit betekent dat dit veldbed heel effectief beschermt tegen de kou van onderaf. Ook is hij door dat extra slaapmatje nog comfortabeler geworden.

Upgraden kan ook

Wie al een Cot One Convertible heeft, kan de zelfopblazende slaapmat ook los aanschaffen om het bestaande veldbed te upgraden.

Kostbaar

Wat in beide gevallen zo is, is dat het een lichtgewicht, snel op te zetten veldbed is dat ingeklapt nauwelijks meer ruimte dan een opgerolde yogamat in beslag neemt. Hij weegt iets minder dan 3.000 gram en heeft een draagvermogen van maximaal 145 kg. De Cot One Convertible Insulated zal vanaf het voorjaar van 2020 verkrijgbaar zijn in de betere kampeer- en buitensportspeciaalzaken. De doelgroep is selectief, de producten van Helinox zijn namelijk allesbehalve goedkoop. De Cot One Convertible Insulated heeft een adviesprijs van 450 euro en een losse geïsoleerde slaapmat kost 200 euro.

Like dit artikel
Tweet dit artikel