Helinox Cot One Convertible

Helinox Cot One Convertible

Helinox Cot One Convertible

De nieuwe Cot One Convertible van Helinox is een comfortabel veldbed voor mensen die om wat voor reden dan ook liever ‘van de grond af’ slapen.

Nu zijn de meeste veldbedden behoorlijk zwaar. Reden voor Helinox om te kijken of er ook een superlicht veldbed kon worden ontwikkeld.

En dat is gelukt. Bovendien is de nieuwe Cot One Convertible ook nog eens heel klein in te pakken. Dat is mede mogelijk gemaakt door een uniek spansysteem.

Het ‘van de grond af’ slapen heeft natuurlijk ook de nodige voordelen, met name als je niet boven een grondzeil slaapt. Je hebt dan veel minder last van vocht, optrekkende kou en kruipend ongedierte. Ook harde oneffenheden van bijvoorbeeld stenen kunnen je dan niet deren.

Helinox maakt voor de basis van de Cot One Convertible gebruik van twee geëloxeerde alumnium stangen van de gerenommeerde fabrikant DAC. Deze worden in hoezen gestoken en, net als bij de andere Helinox producten, door rubber banden met elkaar verbonden. Daardoor ontvouwt het frame zich ook min of meer vanzelf. Op deze twee aluminium stangen worden drie dwarsliggers gemonteerd, waarin het unieke spanmechanisme van de Cot One Convertible is geïntegreerd. Je steekt de dwarsliggers eerst aan een kant in, met een hevel en een kleine krachtsinspanning worden ze opgespannen en aan de andere zijde vastgezet.

Helinox heeft ook aan langere mensen gedacht, de Cot One Convertible Long is met een lengte van 210 cm namelijk 20 cm langer dan de normale Cot One Convertible. Wie nog iets hoger wil liggen, kan er eventuele extra poten bij bestellen waardoor de 17 cm lange poten verlengd worden tot 38 cm.

Goedkoop is de Cot One Convertible niet bepaald, de adviesprijs bedraagt namelijk 340 euro. De Long-uitvoering kost 360 euro.

Like dit artikel
Tweet dit artikel