Helinox Speed Stool: klein in te pakken, lichtgewicht kampeerkrukje

Helinox Speed Stool kampeerstoeltje

Helinox Speed Stool: klein in te pakken, lichtgewicht kampeerkrukje

De Zuid-Koreaanse fabrikant Helinox biedt een nieuw product voor kampeerders die met een lichtgewicht kampeeruitrusting op pad gaan. Op het eerste gezicht lijkt de nieuwe Speed Stool een eenvoudig kampeerkrukje.

Maar dankzij de befaamde, uitgekiende constructie is het stoeltje niet alleen heel licht, maar heeft hij ook nog eens een heel kleine pakmaat. Zo klein zelfs, dat hij ook meegenomen kan worden door bikepackers of backpackers.

Klein en licht

De nieuwe Helinox Speed Stool heeft een pakmaat van 42 x 9 x 9 centimeter. Daardoor is hij makkelijk mee te nemen op de fiets of in/aan de rugzak. Ook het gewicht van 470 gram zal voor de meeste bikepackers geen probleem zijn. Voor backpackers, die al hun bagage op de rug meenemen, zal het meenemen van een halve kilo extra wel een overweging zijn. Voor mensen die dagtochten maken, zal dit gewicht minder bezwaarlijk zijn. In dat geval biedt de Speed Stool uitkomst voor wandelaars die onderweg niet al te afhankelijk van de bankjes of horecagelegenheden willen zijn.

Snelle montage

Zoals alle producten van Helinox, bestaat ook het frame van de Speed Stool uit een combinatie van hoogwaardige aluminium buizen en rubber bandjes. Dat klinkt ingewikkeld maar het monteren en demonteren gaat over het algemeen snel en eenvoudig. In dit geval is de zitting zelfs met het frame verbonden zodat je de Speed Stool in een handomdraai in de pakzak kan stoppen. Eenmaal uitgeklapt kan hij een belasting van 100 kilo verdragen.

Duurzaam

Helinox maakt voor de Speed Stool gebruik van milieuvriendelijk geanodiseerd high-end aluminium van Dongah Aluminum Co (DAC). Het anodiseren geschiedt volgens het gepatenteerde Green Anodization Process. Voor de zitting van de Speed Stool gebruikt het Zuid-Koreaanse merk duurzaam en weerbestendig polyester met aramide ripstop garen. Helinox geeft 5 jaar garantie op de Speed Stool, die geleverd wordt in de kleuren zwart en cyaanblauw. Helaas heeft zo’n high-tech product ook zijn prijs, de adviesprijs bedraagt maar liefst 85 euro.

Like dit artikel
Tweet dit artikel