Helio: sterke, lichtgewicht lamp voor camping & outdoor

Helio: lamp voor camping & outdoor

Helio: sterke, lichtgewicht lamp voor camping & outdoor

De nieuwe Helio lamp, die als crowdfunding-project op Kickstarter werd ontwikkeld, is niet alleen heel klein en licht, maar heeft ook een bovengemiddelde lichtopbrengst.

Gebruikmakend van de modernste technieken weegt de Helio nog minder dan een ei maar geeft minstens zo veel licht als een gemiddelde zaklantaarn.

Helio: lamp voor camping & outdoorDe Helio weegt namelijk slechts 45 gram en de lichtopbrengst bedraagt 220 lumen. Omdat er voor de Helio gebruik wordt gemaakt van een LED van een buitengewoon goede kwaliteit, is hij zo’n 30% efficiënter dan de meeste moderne zaklantaarns. Als je de Helio op een statief zou zetten, verlicht hij de grond tot zo’n 20 meter afstand. Meer dan voldoende om je kampeerplek te verlichten. De Helio heeft een haak en magneet aan de achterkant zodat je hem overal aan kunt bevestigen. Uiteraard is hij ook spatwaterdicht (IP43).

De makers van de Helio hebben ervoor gekozen om de lamp een hele kleine eigen oplaadbare batterij te geven. Dat is ook de voornaamste reden waarom de Helio zo klein en licht is. Op de eigen batterij kan de Helio zo’n 10 uur branden op lage intensiteit. Deze batterij kun je via een USB-lader of powerbank opladen in 20 minuten. Als je wilt dat de Helio langer blijft branden, dan kun je hem tijdens het gebruik op een powerbank aansluiten. Op die manier kun je ook makkelijk zelf bepalen hoeveel de combinatie van lamp en powerbank mag wegen, en hoelang de levensduur zal zijn. Kies je voor een kleine powerbank, dan heb je enige tientallen uren licht. Maar met een powerbank van 10.000 mAh brandt de Helio zo’n 400 uur, wat meestal voldoende is voor een gemiddelde kampeervakantie. Je kunt hem op verschillende lichtsterkten instellen en zo ook nog de brandduur beïnvloeden.

Wie de Helio graag wil hebben, kan een pre-order plaatsen op de website van MicroNovelty. Ze kosten $ 34 per stuk.

Like dit artikel
Tweet dit artikel