Herintroductie van de Karmann Davis 600

Karmann Davis 600 Lifestyle buscamper enkele bedden Fiat Ducato

Herintroductie van de Karmann Davis 600

De Karmann Davis 600 maakt in modeljaar 2024zijn comeback, dit keer in de Lifestyle-uitvoering. Hiermee komt de Duitse buscamperspecialist Karmann tegemoet aan de stijgende vraag naar compacte campers met enkele bedden. Voor die enkele bedden heb je normaal gesproken een wat langer basisvoertuig nodig, waardoor de buscamper ongeveer 6,40 meter lang wordt.

Maar met name camperliefhebbers die naar Scandinavië reizen geven de voorkeur aan een buscamper van maximaal zes meter lengte. Om daarin enkele bedden te kunnen realiseren, moet je meestal grote compromissen aan bijvoorbeeld de badkamer doen. Dat zou echter niet het geval moeten zijn bij de Karmann Davis 600 Lifestyle, die zich kenmerkt door een uitgekiende indeling.

Enkele bedden en maximaal zes meter lang

Daardoor betekent dit model een significante stap voorwaarts, al is het niet de enige buscamper van maximaal zes meter lengte die enkele bedden heeft. De Karmann Davis 600 Lifestyle onderscheidt zich door de combinatie van compacte afmetingen, een moderne uitstraling, een luxueuze inrichting én natuurlijk die enkele bedden. Het interieur ademt een sfeer van kwaliteit en comfort, waarbij elk detail zorgvuldig is overwogen. De gebruikte materialen weerspiegelen een mix van functionaliteit en esthetiek, waardoor het interieur een unieke ambiance krijgt.

De indeling van de Karmann Davis 600 is gebaseerd op de min of meer standaard indeling van buscampers van deze lengte. De zithoek biedt plaats aan vier personen en kan worden omgevormd tot een extra slaapplaats. Afwijkend op die standaard indeling zijn dus de enkele bedden, die overigens zowel als aparte bedden als een groot bed kunnen worden gebruikt. Een aandachtspuntje is de lengte van de bedden. Een van de bedden is namelijk maar 172 cm lang. Het andere bed meet 198 cm en heeft dus wel een normale lengte. Wie nog meer slaapplaatsen wenst, kan optioneel een bovenbed van 180 x 120 cm bestellen.

De keuken van de Davis 600 Lifestyle, zoals gebruikelijk ter hoogte van de schuifdeur geplaatst, kenmerkt zich door zijn praktische ontwerp. Met een 70L koelkast op ooghoogte en een efficiënt ingerichte kookruimte, biedt de keuken een goede balans tussen functionaliteit en stijl.

Achter de zithoek bevindt zich de compacte badkamer, die voorzien is van een fraaie houten afwerking. Door de uitgekiende indeling biedt de badkamer, ondanks de geringe afmetingen, voldoende ruimte om te douchen.

Fiat Ducato

Wat vroeger de standaard was, is nu min of meer opvallend. Steeds meer camperfabrikanten stappen over van de Fiat Ducato naar bijvoorbeeld de Ford Transit als basisvoertuig. In dit geval heeft Karmann Mobil nog steeds gekozen voor het robuuste Fiat Ducato chassis, waarbij men de keuze biedt tussen een 120 pk motor en een optionele 140 pk motor. Gezien zijn relatief grote breedte biedt de Ducato natuurlijk wel de grootst mogelijke binnenruimte aan een camper met een lengte van net geen 6 meter.

Like dit artikel
Tweet dit artikel