Herzog Bora, voortent met opblaasbaar frame

 Herzog Bora.

Opblaasbare Herzog Bora

UTRECHT – We zien steeds meer voortenten met opblaasbaar frame. Er waren op dat gebied heel wat noviteiten te zien op de Kampeer & Caravan Jaarbeurs in Utrecht.

Vooral bij de reistenten, deeltenten en bustenten zien we veel opblaasbare modellen, maar ook bij de gewone voortenten. De Bora van Herzog is zo’n nieuwe voortent met opblaasbaar frame.

Het voordeel van een opblaasbaar frame moge duidelijk zijn. Geen gesjouw meer met zware, rammelende tentstokken die tijdens het onze vingers of de caravan kunnen beschadigen. Uiteraard moeten we het gewichtsvoordeel niet overschatten, de opblaasbare buizen wegen immers ook het nodige. Bovendien zitten ze aan de tent vast zodat je dat gewicht voelt als je de pees van de tent door de rail moet trekken.

Herzog Bora.Dankzij die opblaasbare buizen is de Herzog Bora in ieder geval makkelijk en snel op te zetten. Herzog maakt deze voortent van het duurzame Ten Cate Airtex doek, er worden 5 dakdragers in het frame verwerkt om het geheel naadloze dak van de voortent te ondersteunen. Het Ten Cate Airtex doek dat Herzog voor het dak gebruikt is zilvergrijs en relfecterend, waardoor de Bora in de felle zon een stuk koeler blijft dan voortenten met een donkerder of niet reflecterend dak.

De voorwand en de zijwanden van de Herzog Bora zijn volledig uitritsbaar, de voortent kan daardoor ook als veranda of luifel worden gebruikt. Aan beide zijkanten zijn deuren, voorts zijn er aan de voor- en zijkanten afsluitbare ventilatiemogelijkheden. Verder heeft de tent stormpunten onder alle ramen en zijn er clips voor stormbanden. De Herzog Bora, die een diepte heeft van 240 cm, is leverbaar in omloopmaten vanaf 831 cm.

 

Like dit artikel
Tweet dit artikel