Het Mercedes-Benz VAN.EA platform zou wel eens het tijdperk van de elektrische camper in kunnen luiden

Mercedes-Benz VAN.EA platform voor elektrische campers

Het Mercedes-Benz VAN.EA platform zou wel eens het tijdperk van de elektrische camper in kunnen luiden

Mercedes-Benz heeft een tijdje geleden een nieuw elektrisch platform aangekondigd waarmee men vanaf 2026 alle elektrische bestelwagens mee wil gaan bouwen. Dit modulaire platform biedt veel meer mogelijkheden én een groter rijbereik.

De Duitse autofabrikant geeft nu meer informatie over dit platform vrij en kondigt ook een herziene ‘elektrificatiestrategie’ aan. Daarnaast kondigt Mercedes-Benz aan dat men op basis van dit nieuwe VAN.EA bestelwagenplatform ook een nieuwe lijn van fabriekscampers zal aanbieden.

Elektrisch camperen komt nabij

Het VAN.EA-platform is ontworpen om flexibel en schaalbaar te zijn, met drie modulaire componenten. Deze modules kunnen worden aangepast om verschillende voertuiglengtes, accucapaciteiten en aandrijfconfiguraties mogelijk te maken. Dit betekent dat de toekomstige campers van Mercedes-Benz helemaal op maat kunnen worden gemaakt om aan jouw specifieke behoeften te voldoen. Of je nu een weekendje weg wilt met het gezin of een lange roadtrip plant, er zal een camper zijn die perfect bij je past.

Dit geldt niet alleen voor de fabriekscampers van Mercedes zelf, maar ook voor campers die andere camperbouwers op basis van dit nieuwe platform bouwen. Bovendien heeft men aangekondigd dat het nieuwe platform een riante actieradius van meer dan 500 kilometer mogelijk maakt. Dat maakt het dus ook mogelijk om op één dag langere afstanden te rijden zonder dat je meerdere malen de snellader moet bezoeken.

Kant-en-klare elektrische campers van Mercedes

Mercedes-Benz Vans is ook van plan om een nieuwe lijn van fabriekscampers te lanceren op basis van het VAN.EA-platform. Deze campers zullen volledig elektrisch zijn, wat betekent dat ze stil, schoon en efficiënt zullen zijn. En met de flexibiliteit van het VAN.EA-platform kunnen we een breed scala aan modellen en configuraties verwachten.

Altijd verbonden, altijd klaar

Het VAN.EA-platform bevat ook het nieuwe Mercedes-Benz Operating System (MB.OS). Dit systeem maakt over-the-air updates mogelijk en dient als basis voor de ontwikkeling van geautomatiseerde rijfuncties. Stel je voor dat je camper zichzelf kan updaten terwijl je geniet van de natuur, of dat hij je kan helpen bij het navigeren op onbekende wegen. Het is alsof je een persoonlijke assistent hebt die altijd klaar staat om je te helpen.

Groener op weg

De Duitse autofabrikant streeft ernaar dat de volledig elektrische bestelwagens van Mercedes-Benz Vans in 2026 een aandeel van 20 procent van de verkopen hebben, en meer dan 50 procent in 2030. Het bedrijf verwacht dat de introductie van het VAN.EA-platform zal leiden tot een aanzienlijke vermindering van de CO2-uitstoot van zijn nieuwe bestelwagenmodellen. Dat betekent dat je kunt genieten van de vrijheid van het reizen met de camper, terwijl je weet dat je geen grote negatieve impact hebt op het milieu hebt.

Wereldwijde verkoop

Mercedes-Benz Vans is van plan om zijn marktaandeel in de VS en China uit te breiden door middelgrote luxe bestelwagens en luxe personenbusjes op basis van het VAN.EA-platform aan te bieden. Dat betekent dat we in de toekomst wellicht niet alleen elektrische Mercedes-Benz campers op de Europese wegen zullen zien, maar ook daarbuiten.

Mercedes-Benz VAN.EA platform voor elektrische campers

Like dit artikel
Tweet dit artikel