High-End geluidsinstallaties van Jehnert

Jehnert

High-End geluidsinstallaties van Jehnert

Veel campers worden standaard met een radio/CD-speler of multimediasysteem geleverd. Sommige caravans ook. In de meeste gevallen zijn deze redelijk van kwaliteit, maar meestal ook niet meer dan dat.

Wie prijs stelt op een beduidend betere geluidskwaliteit, zou eens naar kunnen kijken en luisteren naar de High-End oplossingen die het Duitse bedrijf Jehnert in het programma heeft en op de CMT laat zien.

Hans-Peter Jehnert heeft zich de laatste jaren ontwikkeld tot een ware expert op het gebied van High-End geluidsinstallaties voor de automobielbranche. Op de CMT 2019 laat zijn bedrijf, Jehnert Sound Design, een aantal noviteiten zien én horen. In de nieuwe, geheel in eigen huis ontwikkelde Sound-Mobil kunnen muziekliefhebbers luisteren naar een hoogwaardig, actief luidsprekerconcept in een groot aantal varianten. In deze Sound-Mobil zijn meer dan 100 verschillende componenten ingebouwd zodat er voor ieder soort vrijetijdsvoertuig een geschikt systeem kan worden samengesteld.

High-End geluidsinstallatie van JehnertHet actieve luidsprekersysteem stuurt iedere luidspreker via een digitale soundprocessor aan. Daardoor zijn het vermogen, de individuele geluidsterkte en de scheidingsfrequenties optimaal in te stellen. De twee digitale versterkers, de subwoofer en de geheel nieuw ontwikkelde luidsprekers zijn er in verschillende configuraties te beluisteren en kunnen dankzij de processor ook naar ieders smaak worden aangepast. Het hele systeem wordt aangestuurd en ingesteld via een gebruikersvriendelijk touchscreen. Jehnert levert ook afzonderlijke instellingen (set-ups) voor tijdens de rit en voor als het voertuig stilstaat.

VW Crafter

Jehnert luidsprekers VW CrafterJehnert breidt het assortiment ook uit een op maat gemaakte geluidsinstallatie voor de nieuwe VW Crafter. Het VW Crafter Soundsystem biedt in de basisuitvoering een hoogwaardig 3-wegsysteem voor de cabine. Het is verkrijgbaar in twee vermogens. Dankzij de 5-kanaals processor en versterker alsmede de bassreflex-subwoofer zorgt het voor een hoogwaardige geluidskwaliteit. Optioneel kan het systeem worden uitgebreid met een set luidsprekers voor het woongedeelte.

Mercedes Vito / V-Klasse W447

Jehnert luidsprekers MB VitoVoor de Mercedes Vito werd het nieuwe Marco Polo Soundsystem geadopteerd. Dit levert Jehnert dan wel met betere luidsprekers. Ook hier is er weer keus uit twee uitvoeringen.  Bij het premium-systeem worden er voorin en achterin speciale 26mm Neodym-luidsprekers voor de hoge tonen toegepast. Het High-Power Paket vervangt de standaard lagetonen luidsprekers voor speciale 165mm Jehnert High Power Woofers. In beide gevallen dien een 64-bit DSP-versterker voor een hoger vermogen. Ook hier wordt er een speciale, op maat gemaakte bassreflex-subwoofer ingebouwd.

Like dit artikel
Tweet dit artikel