Kampeer & Caravan Jaarbeurs, de blikvangers

kampeerzaken.nlGisteren is de Kampeer & Caravan Jaarbeurs in Utrecht van start gegaan. Ook de redactie van KampeerZaken heeft gisteren natuurlijk de beurs bezocht.
Hieronder vindt u een korte impressie van de meest opvallende dingen van Nederland’s grootste kampeerbeurs. Wat ons ook opviel was dat de beurs voor ons gevoel goed was bezocht, zeker door jongere mensen en gezinnen. De beurs geeft die doelgroep ook bewust meer aandacht met oa. de familieroute.
 

kampeerzaken.nl• Holtkamper Kyte
Holtkamper ontwikkelde een nieuwe tenttrailer, die zelfs voor Holtkamper’s maatstaven zeer gedurfd is. De wagen opent zijdelings en heeft een vast kuipgrondzeil, met achterin een slaaptent voor de kids.
Verder valt de grote keuken op, en de luifel moet u zelf gezien hebben. Deze stokloze luifel wordt als het ware in de lucht gehouden door een carbonfiber hefboom, waardoor u onder de luifel alle ruimte beschikbaar houdt. De fraaie vormgeving houdt het midden tussen een vlieger en de gekrulde vleugels van een meeuw.
kampeerzaken.nl• Dethleffs Family Caravan
Niet helemaal nieuw, maar wel voor het eerst in Nederland op een beurs: de Dethleffs Family Caravan. De caravan trok verdiend veel aandacht onder de bezoekers.
Dethleffs gaf deze caravan een gedurfde vormgeving, maar binnen is de wagen toch heel leefbaar ingericht, en maakt Dethleffs’ slogan ‘vriend van de familie’ wat dat betreft helemaal waar.
kampeerzaken.nl• Hymer Innovision
Hymer heeft een reputatie op te houden op het gebied van kampeerauto’s. Hymer’s blik op de ‘Camper van de Toekomst’ getuigt van lef en innovatie, de wagen zit binnen en buiten vol met de modernste technieken, waarmee de kampeerauto ook op de Caravan Salon in Düsseldorf veel aandacht trok.
kampeerzaken.nl• Aart Kok Zambezi
Deze tenttrailer is al jaren het symbool voor het stoere imago van de tenttrailers. Aart Kok toonde lef door een glanzend zwarte Zambezi neer te zetten, die bovendien is voorzien van het AL-KO ATC systeem. Het glanzende zwart en de traanplaat details vormen een fraaie combinatie. De kostbare polyester wagenbak van de Zambezi bewijst zijn diensten in steeds grotere mate: dit jaar toont Aart Kok maar liefst twee spin-offs van de Zambezi: de River Lodge en de River Camp.
kampeerzaken.nl• De nieuwe Wilk S5
Op de achtergrond ziet u de Tabbert Paganini. Die zal natuurlijk de meeste aandacht trekken, maar eigenlijk vinden wij de nieuwe S5 serie van Wilk zeker zo interessant. Wilk heeft een vrij traditioneel imago, maar laat met de nieuwe S5 serie zien dat je ook voor een wat traditionelere doelgroep uitstekend een heel moderne caravan kan bouwen.
Ondanks het faillissement van de Knaus Tabbert Groep was het druk, zelfs heel druk, op de stand van Knaus, Tabbert, Eifelland en de andere merken.

Like dit artikel
Tweet dit artikel